Dagens träning

Idag har Nina varit här och hjälpt oss med träning. Jag brukar rida två hästar, men idag nöjde jag mig med Anea (med tanke på min rygg). Maria fick vara med på Harry idag istället. Han var pigg som en mört, och ganska busig, men bortsett från det var han väldigt fin! Han blir faktiskt bara bättre och bättre just nu.

Anea fick gå på träns, eftersom tanken är att tävla på det på fredag. Det känns både bättre och sämre med träns. Hon är superfin på det så länge jag joggar i lägre form, men det är lite knepigt att rida i tävlingsform. Det går, absolut, men hon blir lite för stark och det blir ”segare” tygeltag. Med pelhamet kan jag vara kvickare i handen. På kandaret upplever jag dock att hon knäpper av och blir spänd i nacken, och då känns hon lite framstupa. På tränset drar hon lite i tygeln, men mer framåt än nedåt, vilket jag föredrar. Det blir lättare att ställa korrekt när hon vill mer framåt, för när hon ”knäpper av” så drar hon bara in nosen mer när jag vill ställa igenom. Det är svårt att förklara skillnaden! Hur som helst kommer bristerna fram lite mer på träns när jag vill rida i en mer samlad form (jämfört med pelham, som jag brukar ha), men å andra sidan blir det mer ärligt när jag får till det. Jag gillar verkligen inte att rida henne på kandar, så jag får kanske vara modig och prova träns även om jag tycker hon ligger på lite.

Passet som helhet var i alla fall bra, serierna raka och jämna (var spända häromdagen) och spänstig trav. Kan dock konstatera att jag måste öva på att rida små volter, något jag verkligen hatar (oavsett häst). Upplägget imorgon tror jag lutar åt att skritta ut 30 min och sedan rida kort stund i ridhuset med endast övergångar och jämn kontakt som fokus. Inga krumelurer alls, bara grundridning!

DSC_2822Maria och Harry på träningen idag.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*