Tävlingsdag och nytt personbästa!

Alltså, vilken dag. Hela gårdsplanen här hemma är översvämmad (ni ska få bildbevis i morgon)! Jag var mycket obeslutsam kring huruvida det var smart att ge sig iväg och tävla, men med facit i hand var det tur att jag gjorde det.

Jag har varit på Gömmargården, och lyckades att sätta personbästa där (i regn) för andra gången i år! I våras kom vi 2:a i en MsvA i spöregn, och idag fick vi en tredje plats i St Georges på 68,377%!!! Jag måste dock säga att ridbanan var otroligt bra med tanke på vädret. Som tur är ligger den uppe på en höjd, så det var egentligen bara ett ställe på banan som var lite plaskigt. Jag fick några små taktmissar, vilket nog berodde på underlaget, men i övrigt kändes hon fin! Lydig och avspänd, och jag kunde hålla mitt fokus. Är också glad över att det var första gången jag kunde gå in och galoppera runt banan på en gång – i vanliga fall är hon lite tittig och jag brukar behöva skritta runt och ”visa” banan. Bara det är ett framsteg. Och dessutom frustade hon flera gånger i programmet, vilket jag aldrig tror har hänt förut. Kanske låter mindre viktigt, men för mig är det så himla glädjande att hon slappnar av mer och verkar tycka att det är kul!

Såhär skrev domarna i slutkommentaren:
”Mycket trevlig häst som kan bli jämnare i serierna. Många plus på vägen.” (Roger Ohlson)
”Harmoniskt ekipage, lydig, väl utbildad häst. Kan ibland bli mer elastisk.” (Eva Kristiansson)
”Fin och prydlig uppvisning på mycket stadig häst. Kan ibland ta igenom ställningen lite till. Väl ridet.” (Eva Rydström)

Eva hade oss på 72,36%, det kanske var lite ”väl snällt”, men blir såklart jätteglad för det ändå! Och bra kommentarer, särskilt roligt när de tycker att man rider trevligt och att hästen är väl utbildad. Det peppar mig verkligen!
DSC_9540DSC_9550DSC_9551DSC_9556DSC_9585DSC_9601DSC_9621

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*