Terminens sista vecka

Jag har haft väldigt mycket att göra och hinner inte blogga så mycket. Jag är knappt inomhus nu när det är så fint väder, utan dagarna går åt till hästarna och massa annat på gården. Det är lättare att jobba mer när solen skiner och det är mycket man (jag) vill hinna med såhär års! Lite trassel att styra upp också tyvärr, det återkommer jag till när jag har en bättre överblick.

Den här veckan är det terminsavslutning men det blir lite kurser två veckor till innan jag är ledig. Fundera gärna på vad ni har lärt er under terminen och om det är något särskilt ni tar med er. Ni får gärna komma med förslag inför nästa termin också. Jag har redan fått förslaget att träna på att rida med ett vinglas i handen utan att spilla, och dricka resten – men jag tar nog inte det på fullt allvar. 😉

Trevlig sommar!

Gloria är dräktig!

Idag fick vi veta att Mariannes Gloria är dräktig med Bon Couer! Så roligt! Förhoppningsvis får Bonnie alltså ett ”syskon” nästa sommar. (Hon fyllde för övrigt två år igår. Time flies…)

Nu håller vi tummarna för att allt går bra och att vi får ett föl på gården nästa år. Spännande! Och grattis till Marianne!

Soya

Nu har Soya varit här i fem veckor. Jag tycker att hon var väldigt fin i kroppen utifrån att hon har vilat länge, men självklart måste muskler och kondition tillbaka och det tar ju tid.

Första två veckorna gick vi promenader och longerade, ca varannan dag. I början hade hon väldigt svårt att fatta höger galopp, men det har blivit bättre. Jag tror det har mest med stelhet att göra.

Vecka tre red jag ett par gånger i skritt och lite trav. Den här veckan har jag lagt in uppsutten galopp två gånger. Första gången orkade hon knappt en långsida, men redan i förrgår var det mycket bättre! Hon fattar väldigt lätt och är lydig, så det handlar mer om orken.

Traven börjar också bli mjukare och mer elastisk, och hon tar bättre stöd på bettet.

Det kanske låter som en snabb igångsättning, men hon har inte varit skadad och hon har gått i lösdrift hela tiden. Jag tycker att jag känner att hon orkar detta, men jag rider inte flera dagar i rad, utan jag varvar med vilodag eller longering. Ett ridpass är kort, som med en fyraåring ungefär.

Nästa vecka ska jag försöka rida ut, bara jag har sällskap. Hon är snäll, men det känns ändå skönt att ha ridit i alla gångarter först. Nu jobbar vi på ett par veckor till och när jag är ledig får hon vila helt i två veckor som återhämtning, och sen fortsätter jag i juli.

Sommarhagen

Idag fick stona äntligen gå ut i sommarhagen. Det gick rätt lugnt till, även om det blev några glädjeskutt! Bonnie var lite nyfiken på fåren förstås, men de smet snabbt iväg. Nu är det sommar på riktigt!