Soya

Nu har Soya varit här i fem veckor. Jag tycker att hon var väldigt fin i kroppen utifrån att hon har vilat länge, men självklart måste muskler och kondition tillbaka och det tar ju tid.

Första två veckorna gick vi promenader och longerade, ca varannan dag. I början hade hon väldigt svårt att fatta höger galopp, men det har blivit bättre. Jag tror det har mest med stelhet att göra.

Vecka tre red jag ett par gånger i skritt och lite trav. Den här veckan har jag lagt in uppsutten galopp två gånger. Första gången orkade hon knappt en långsida, men redan i förrgår var det mycket bättre! Hon fattar väldigt lätt och är lydig, så det handlar mer om orken.

Traven börjar också bli mjukare och mer elastisk, och hon tar bättre stöd på bettet.

Det kanske låter som en snabb igångsättning, men hon har inte varit skadad och hon har gått i lösdrift hela tiden. Jag tycker att jag känner att hon orkar detta, men jag rider inte flera dagar i rad, utan jag varvar med vilodag eller longering. Ett ridpass är kort, som med en fyraåring ungefär.

Nästa vecka ska jag försöka rida ut, bara jag har sällskap. Hon är snäll, men det känns ändå skönt att ha ridit i alla gångarter först. Nu jobbar vi på ett par veckor till och när jag är ledig får hon vila helt i två veckor som återhämtning, och sen fortsätter jag i juli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*