Soya

Nu har Soya varit här i fem veckor. Jag tycker att hon var väldigt fin i kroppen utifrån att hon har vilat länge, men självklart måste muskler och kondition tillbaka och det tar ju tid.

Första två veckorna gick vi promenader och longerade, ca varannan dag. I början hade hon väldigt svårt att fatta höger galopp, men det har blivit bättre. Jag tror det har mest med stelhet att göra.

Vecka tre red jag ett par gånger i skritt och lite trav. Den här veckan har jag lagt in uppsutten galopp två gånger. Första gången orkade hon knappt en långsida, men redan i förrgår var det mycket bättre! Hon fattar väldigt lätt och är lydig, så det handlar mer om orken.

Traven börjar också bli mjukare och mer elastisk, och hon tar bättre stöd på bettet.

Det kanske låter som en snabb igångsättning, men hon har inte varit skadad och hon har gått i lösdrift hela tiden. Jag tycker att jag känner att hon orkar detta, men jag rider inte flera dagar i rad, utan jag varvar med vilodag eller longering. Ett ridpass är kort, som med en fyraåring ungefär.

Nästa vecka ska jag försöka rida ut, bara jag har sällskap. Hon är snäll, men det känns ändå skönt att ha ridit i alla gångarter först. Nu jobbar vi på ett par veckor till och när jag är ledig får hon vila helt i två veckor som återhämtning, och sen fortsätter jag i juli.

Etiketter:

Ett svar

  1. Hej! Roligt att läsa om Soya! Vi hade ju lite kontakt vid ett tillfälle då jag såg ett inlägg. Soya var ju jag ägare till innan hon fick föl. Jag hoppas att allt går fortsatt bra med hennes igång sättning. Det är ju en fantastisk häst att rida och vi får hoppas den långa vilan i samband med dräktighet och föl har gjort att hon nu håller för arbete i lagom omfattning. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*