Helg

I fredags hann jag med ett gäng lektioner och en uteritt. Kvällen tillbringade jag i vanlig ordning på Kvarnnibble. Det är kul för hästarna/ryttarna har verkligen utvecklats! Jag åkte och hälsade på Caprice också, som än så länge ser ut att vara i ett bra skick med tanke på boxvilan. Hon sköter sig kanon! Men det är två månader kvar…

På lördagen hade jag kurs och hästarna såg toppenfina ut. Nogge verkar riktigt pigg just nu, kanske på gränsen till lite tittig och nästan lite småstökig (?!), fast jag föredrar honom på det sättet. 🙂

Idag har jag haft en helt ledig dag!! Helt ledig = tvätta, städa, skrapa färg, spackla… Fast jag tycker att husfixandet i sig är ganska avslappnande. Dock hinner man inte alls lika mycket som man har tänkt sig.

Kommande vecka är lika fullspäckad som vanligt, med träning i morgon (Anea), provrida häst på onsdag osv. Jag trodde jag skulle ha hittat ”den rätta” hästen vid det här laget, men det verkar inte vara det lättaste!

Pryltokiga hästmänniskor

Det är allmänt känt att hästfolk ofta är shopaholics. Det är alltid försvarbart med nytt träns eller nytt schabrak, typ. Jag är sämst på att köpa prylar, jag är alldeles för snål/praktisk. Fattar inte varför man ska ha flera uppsättningar av allt? Jag får nästan anstränga mig för att inte bli helt nedgången i gamla fula fleecetröjor och skabbiga benskydd. Jag har tagit upp ämnet förut, att jag måste lära mig se mer proper ut i stallet!

Idag har jag faktiskt inhandlat tröja och väst, dock lågbudget (Hööks) – västen kostade inte ens 300 kr (och den är snyggare på mig än på tjejen på bilden). Tröjan var superskön (köpte dock en svart)!

Jag måste i alla fall ta lite krafttag inför tävlingssäsongen. Vita ridbyxorna är från typ 2003 och jag tyckte det var ok förra året men har lovat mig själv ett par nya när det är dags att rida Msv B på Anea (man måste förtjäna nya saker i min värld). Skulle vara roligt med nytt kandar till hästen (men det får hon om hon kommer till Msv A = samma princip för henne). Och ett nytt vitt shabrak är också ett måste. Ett spö är nog också på tiden (eleverna brukar alltid glömma spön som man kan sno, men nu har alla blivit så ordningssamma så jag har faktiskt inget!)… Jag har nog inte ägt ett dressyrspö sedan jag gick Hippologen, och det var visst 8 år sedan nu?!

Saker som dock får kosta och är ett måste: BRA stövlar och BRA sadel.

Fina Nogge!

Jag red Nogge idag igen, det är bra att ta två dagar i rad tycker jag. Vilken skillnad det var mot igår! Mycket mer uppmärksam. Jag provade att trampa lite idag och han gjorde några små steg. Han är verkligen rolig att rida, för han försöker alltid göra rätt. 🙂 Jag är helt övertygad om att han skulle kunna lära sig både passage och piaff, men frågan är om jag hinner träna tillräckligt mycket. Jag kommer ju inte ha råd att köpa in en sådan häst så jag får väl försöka utbilda dem själv så långt det går helt enkelt.

Provridning

Iffi och Anea fick en promenad idag i det soliga vädret. Ja, det är jättekallt nu på kvällen, men på dagen kunde man höra att fåglarna känner på sig att det snart är vår! Hann rida Nogge ett ordentligt pass också. Jag måste försöka hinna med honom mer, jag känner att jag rider honom för sällan numera…

Kvällen tillbringades i kallt ridhus i Strängnäs med en lektion och en provridning. Fin häst, och bra pris, men inte rätt den här gången heller. Jag tror inte det här är den typen av häst som man kan göra för mycket fel på, alltså inte en lämplig lektionshäst, tyvärr. Jag gillade den nämligen.

Ny utbildning

Nu kommer det finnas en beridarutbildning i Sverige för första gången. Det var på tiden. Man ska ha goda förkunskaper ridmässigt, givetvis, men utbildningen är ändå bara ett år. För mig är det obegripligt hur man ska hinna bli beridare på den tiden, då målet är att utbilda till svår klass? Tycker att en sådan här utbildning borde vara 3-5 år så man hinner följa flera hästar i olika åldrar under en längre tid. Vad tycker ni?
Läs mer här:
http://www3.ridsport.se/Utbildning/Nyheter/2011/01/FlyingefarforstaberidarutbildningeniSverige/

Mads-träning

Äntligen dax att ta med sig Anea på träning igen. Trots att det var någon gång före jul sedan sist så har hon tydligen börjat både trava och galoppera bättre! Roligt! Bytena är också bättre nu, men fortfarande svårare på långsidorna än på diagonal, så det ska vi öva mer på… Läxa: öva piruettgalopp.

Grattis Tinne!

Tinne Vilhelmson-Silfvén och Favourit vann küren på nytt personbästa, vid Världscuptävlingarna i Palm Beach, Florida.

Läs mer: http://www3.ridsport.se/Kalender/Forbundet/2011/1/FloridaUSACDI-W/

Själv har jag haft en ”ledig” dag, bara en lektion på Ryttarstadion. Gick jättebra!

Kvällen skulle jag ägna åt fakturering och planering av våren. Inget av det går bra. Blir tokstressad bara av att titta i kalendern (det är snart juni…) och faktureringen i nya programmet har just resulterar i 15 fakturor med helt fel moms. Just när jag var ”klar”. Gaaah!!

Tuffa dagar

Igår jobbade jag fjorton timmar. Det var inte bra för nacken. Jag är nog lite medfaren efter kraschen trots allt. Dagen var dock ganska bra utom att jag mådde dåligt. Hann motionera fyra hästar på morgonen, göra klart 2010 års bokföring, provrida en riktigt fin häst och sedan ha lektioner på Kvarnnibble.

Hästen jag provade var ”för fin”, alltså inte något för verksamheten (trodde jag egentligen inte heller…) men den passade mig. Det var typ en robot-häst som gjorde vad man bad om utan minsta krångel, bar sig bra med god energi och säkert skulle gå Msv när som helst. Tyvärr finns det inte riktigt utrymme för en lyx-häst åt mig just nu, måste ju hitta en lektionshäst först och främst. Jag behöver en sponsor!

Idag har jag haft en privatlektion och ett dagläger för SEB. Det var en ganska lugn dag för min del men nu är jag helt slut. Ska försöka ta det lugnt i morgon. Jag hoppas det här nackbesväret inte tänker bli bestående men högst sannolikt är det en muskelinflammation och sådant gör ju över. Jag känner mig lite negativ idag faktiskt. Sorry.

Hästjakt

Hästjakten fortsätter… Provade en häst igår som är intressant men över min tänkta budget. I morgon ska jag prova en, en på söndag och minst en på onsdag. Det tar en hel del tid det här vill jag lova… Det konstiga är att när jag väl har hittat en ny häst så kommer jag hitta på nåt annat med den ”överblivna” tiden, alltså, det finns ingen tid över hur man än gör. Mycket märkligt.

Har varit hos naprapaten idag och kollat nacken efter olyckan och det var ok, lite svullet bara. Känner mig lite mörbultad nu efter hennes massage.

Annars bra dag idag! Anea kändes mer lösgjord än på länge, och de andra tre har sett riktigt bra ut på lektionerna idag, så ikväll kommer jag sova gott.