Bli en bättre ryttare – lucka 3


Lucka 3.

Hitta sittbenen
Idag blir det en enkel ”måndags-övning” som även går bra att göra om ni har tråkigt på kontoret! Det tar bara någon minut och är mer av en ”tankeställare”. Om du inte hittade sittbenen i övningen i lucka 1 så kan det här vara en hjälp: sätt dig på en hård stol och placera dina händer under sittbenen (handflatorna uppåt), så kommer du märka hur tydligt de känns. Flytta sedan din vikt från det ena sittbenet till det andra. Du kommer känna att det krävs en väldigt liten rörelse för att få betydligt mycket mer tryck på en sida. Även om det är en sadel mellan dig och hästen så blir du medveten om hur mycket du påverkar hästen med din vikt – och särskilt om du sitter snett!

Observera dock att för att sitta korrekt i sadeln ska du inte enbart ”balansera” på sittbenen, utan du ska sitta på en ”triangel” som består av sittbenen och skrevet.
Då får du en ”bredare” bas att balansera på än om du bara sitter på sittbenen / rumpan.

Till häst:
Prova s.k. ”balanssits” (i halt eller skritt) där du lyfter upp båda benen framför dig så att du endast balanserar på sittbenen. Du kan be någon hålla i hästen och själv hålla händerna på sadelns bakvalv om du tycker det är svårt att lyfta benen. Bra övning för core-musklerna också, som vi fokuserar på i nästa lucka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*