Bli en bättre ryttare – lucka 2


Lucka 2.

Få en stadigare handställning
Många ryttare vill ”fixa” med handen för att styra och parera hästen, när problemet ofta är att det krävs mer inramning av skänkeln. Ofta ser man att ryttaren använder ett trängande tygeltag mot hästens hals – gärna med yttertygeln – istället för att vända med skänkeln. Många vill ju också ”plocka” med tyglarna. Om man behöver bli påmind om att få en stadigare hand så kan man placera ett spö mellan händerna. Tygeln hålls som vanligt och spöt hålls fast med tummen som ”låser” spöt. Det här gör ryttaren mer medveten om att hålla handen stilla, att ha händerna parallella och på samma höjd, och som ett extra plus i kanten så kan man inte lägga omkull handen. Däremot kan du fortfarande ställa, göra en förhållning och ge eftergift, men du blir mer ”tvingad” att rida med benen. Det här är också en bra påminnelse för den som rider med händerna på olika höjd. Spöt ska hela tiden vara i balans och ena änden får inte peka mer uppåt än den andra! Kan med fördel göras en kort stund under passet, men gärna efter lite uppvärmning / lösgörande arbete först.

Här kan du läsa ett gammalt blogginlägg med lite fördjupning kring ryttarens hand.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*