Underbara Gotland

Några sista semesterbilder innan det är dags att återgå lite mer till verkligheten igen. Tiden på Gotland är alltid för kort! Varje år tänker jag att man kanske skulle bo där ändå… men faktum är att det är himla fint att ha en plats som känns som en orörd oas där man helt enkelt bara är när man är ledig. Jag skulle liksom inte vilja ”smitta ner” Gotland med min vardags-stress, den får stanna på fastlandet.

Hjälp m stallet 14-15 juli?

Jag kommer hem nästa vecka igen men försöker vara ledig så mycket som möjligt. Helgen 14-15 juli har jag (ån så länge) ingen extra personal, så om det är någon som kan / vill hjälpa mig med att släppa ut / ta in eller mocka ett par boxar så får ni gärna säga till!

Semesterhälsningar

Gotland är sig likt, kanske lite torrare än vanligt. 🙁 Första dagen regnade det faktiskt några droppar, men nu är det sol och det är ju såklart trevligt när man har semester! Sverige skriker dock efter regn.. Mitt FB-flöde är helt översvämmat av artiklar och nödrop kring dåligt bete och brist på foder. Tack och lov har vi lyckats köpa upp hösilage så att det bör räcka till nästa års skörd (som vi verkligen hoppas blir bättre för alla lager är ju tömda nu). Det känns i alla fall riktigt skönt att veta att det ska finnas mat till våra djur i alla fall så man inte behöver oroa sig över det. Kanske borde man sätta upp ett stängsel kring sina balar..?! 😉

Här är det i alla fall lagom varmt, drygt 20 grader kanske. Vi har haft några vänner på besök ett par dagar och nu har mina föräldrar kommit hit och bytt av dem. Ikväll ska vi till Visby och sova där en natt, vi brukar göra det på vår bröllopsdag men just den dagen var det fullbokat så det blir idag istället.

Annars njuter jag mest av sovmorgon (man slipper bli väckt av två katter som bråkar) och att inte behöva ha ridbyxor på mig. Klänning är så himla skönt, synd att det inte riktigt går ihop med mina vardagliga arbetsuppgifter…

Semester

Nu tar jag semester i ca två veckor. Börjar med en dryg vecka på Gotland som vanligt, och sedan kommer jag hem men jobbar så lite som möjligt – och inga lektioner utan bara det viktigaste! Behöver verkligen vila upp mig efter en ganska intensiv period, så det ska bli väldigt skönt! Kommer nog något inlägg här och då ändå, när andan faller på.

Midsommarhelgen

Hoppas att ni har haft en fin midsommar! Vår midsommar började sådär med att tältet som vi hade satt upp dagen innan hade blåst iväg och satt fast i en lyktstolpe när vi vaknade. Det var nästan storm på förmiddagen, så man får vara glad att det lugnade sig betydligt framåt kvällen. Nog för att det behövdes regn men det är ju otroligt att det skulle pricka in just midsommarafton, men det är väl som det ska… 😉 Efter att ha ordnat upp den situationen så blev midsommar trots allt mycket trevligt.
Bra början… Helt sinnessjukt. Tyvärr är lyktstolpen helt kvaddad…
Min bror (i mitten) fick raskt åka och köpa ett nytt tält, så det blev ganska bra till slut!
Sill-lunch som vi åt inne
Obligatorisk lamm-klappning
Några gäster och jag
Middagen gick att äta ute och då får man vara nöjd!
Igår kom mina föräldrar också, så då firade vi min födelsedag. Har inte firat den så mycket någonsin som det här året. Det var ju rätt kul att få göra det, har struntat lite i sånt förut.

Tack för alla presenter och grattis osv! Det värmer! Och tack till Helena för de flesta bilderna, jag glömde helt att fotografera för en gångs skull.

Ett sorgligt besked

Som flera av er har sett redan så har en av mina elever lämnat oss alldeles för tidigt. Jag fick veta det igår och det känns verkligen sorgligt och hemskt, och det gick väldigt fort alltihopa. Hon var alltid väldigt glad och positiv och vi är flera som kommer att sakna henne. Jag ville nämna det här på bloggen eftersom det är många av oss som har undrat hur hon mådde, och därför vill jag att ni ska veta vad som har hänt.

Jag har sett att flera av er har skrivit till henne på FB och jag vill tacka Karin också som drog ihop att vi skulle skicka blommor till henne. Jag tror att stallet var väldigt viktigt för henne (och många av er andra också förstås) och jag blir faktiskt lite rörd över att jag har så mycket bra människor i mitt stall! Ibland känns det som om jag bara jobbar med något för ”min egen skull” för att jag råkar gilla hästar, men kanske bidrar jag ändå indirekt med något bra för andra. Hästarna är bra för många både som avkoppling och friskvård, men de knyter också samman människor på sätt och vis, och det tycker jag känns fint. <3

Man får sig en tankeställare om att livet är skört. Det gäller att komma ihåg de viktiga sakerna.

Äntligen regn!

Det har inte regnat på en månad, och det är ju fantastiskt med den här sommaren, men regn behövs! Hagarna är redan gula och rabatten har nästan blommat ut innan juni hade börjat. Igår kom det äntligen en rejäl åskskur här. Så himla skönt! Här är en bild från gårdagens kvällsfodring. Stallet var lätt översvämmat…

Helgen som gick och veckan som kommer

Usch vad fort tiden går såhär års! Man får verkligen passa på att njuta av det så mycket man kan. Helgen var ganska lugn. I fredags grillade vi med Torbjörns kollegor. I lördags var det pub med Centern, så jag har varit ”Torbjörns fru” i helgen, vilket jag inte känner mig helt van vid. 😉 För övrigt låter det gammalt att vara ”fru”. Faktum är att igår när jag köpte thai-mat med mig hem så sa han i kassan ”Ha en bra kväll, Frun.” Vad i helvete?? Ser jag så gammal ut?

Lite ridning har även hunnits med, samt en kurs igår fm. Efter det åkte jag raka vägen till Stäket och dömde finalen i Allsvenskan Div 2 som gick i LA4. Ett program som sällan förekommer och som jag aldrig har dömt tidigare, men det var ett roligt program som var logiskt och med bra flyt. Vi var tre som dömde, och som jag tidigare nämnt så har jag varit lite nervös över det, men det är ju både nyttigt och roligt faktiskt. Nu var det med domare som jag i alla fall ”känner” lite, men det betyder ju inte att man alltid tycker lika. Jag måste dock säga att vi på det stora hela var rörande överens. Vinnaren hade vi på 70,405, 70,946 och 70,946 (!). Det är såklart alltid några det skiljer lite mer mellan, men det var många ekipage där vi låg på samma eller bara 1% skillnad, och det kändes ju väldigt bra. Det blir lite ”kvitto” på att man ligger rätt och efteråt diskuterar vi också hur vi har tänkt vilket är väldigt givande och lärorikt!

Nästa helg dömer jag LA3 på Lotteräng. Tanken är också att Dario och Sofia startar LB3 där om allt går enligt plan. Jag har ju även tänkt rida Grodan där men nu är jag ändå inte säker på det här med hovarna. Jag tror att hon kanske är lite öm fortfarande för hon är inte riktigt sig själv. Så himla tråkigt i så fall, eftersom den här terminen snart är slut. Men visst, det går ju fler tåg.

Annars är veckan tänkt mest till att hinna städa, fixa undan saker i stallet, slänga sopor.. Ja, ”tråkiga” sysslor helt enkelt, men sådant som måste göras när man har stall och gård. Till att börja med nu måste jag ta itu med pappersarbete och mail som jag släpar efter med. Riktig ”måndag” alltså.

Tänk om man fick stanna tiden nu

Såhär ser det ut om man går ett varv i min trädgård nu. Första gången vi tittade på huset var när syrénerna blommade och det var det jag föll för. Här finns riktigt gammal och storvuxen syrén och jag älskar det! Jag tänkte i och för sig samtidigt ”vem ska ta hand om den enorma trädgården?”… Det var något jag såg som ett hinder, inte resten – massa byggnader som var (är) i stort renoveringsbehov. Jag gillar i och för sig att fixa i trädgården, även om tiden är knapp och gräset alltid blir för högt. Och jag älskar att det finns massa gamla och gedigna växter här som någon har planterat för många år sedan, och så får jag ibland fylla på med nytt. Man inser ju att det tar år att bygga upp en trädgård och jag är tacksam över att få skörda någon annans arbete och njuta av det!
Äppelträden blommar ut alldeles för fort!
Hm.. tror att det kom med en spindel här om man tittar väldigt noga. 🙂