Gårdagens tävling

Lite mer om gårdagens tävling. Jag och Anea var alltså och tävlade i Enskede igår. Vi startade St Georges för andra gången, och slutade på dryga 64%, vilket räckte till en rosett och 8:e plats denna gång. Det var inte något svagt startfält heller, kan jag säga. Är väldigt glad för det här, vi har verkligen kämpat!

Att rida på den här nivån har varit ett mål länge, men jag har ju trott att jag skulle behöva byta häst för att nå hit. Dock har jag inte velat släppa Anea, och att ha två hästar har inte varit aktuellt för den ekonomin finns inte. Så det har bara varit att träna på. När hon kom till mig gick hon knappt på tygeln, utan kunde ta bettet och bara springa en långsida med huvudet rakt upp. Jag trodde kanske att LA kunde vara ett rimligt mål, men att få upp henne till den här nivån hade jag inte kunnat drömma om. Bara att lära henne byta galopp tog väl tre år, eller något åt det hållet. Bytena kan fortfarande bli bättre, men nu byter hon i alla fall rent.

Ritten igår var i alla fall på det stora hela jämn, och mjuk. Första halten var katastrof, hon är så himla intresserad av omgivningarna, så hon vred hela halsen och släppte allt stöd i halten när jag hälsade. Efter det inga större missar faktiskt. Travprogrammet var jämnt och längningarna kändes bra. I saxen blev andra bytet lite hoppigt, och slutorna inte helt likadana. (Första halvan bra dock.) Piruetterna lite stora. Serierna lite spända och i treorna bytte hon ett byte jämfota. Men helheten kändes ändå jämn och prydlig, och framförallt höll hon sig mjuk.

Det bästa är att det finns fortfarande mycket saker jag kan förbättra, vilket innebär att det går att höja procenten ännu mer om vi bara tränar rätt. Det går absolut att sikta på 7:or i piruetter och serier snart! Vi ska bli lite starkare bara.

Nina skrev såhär igår på Facebook:
”Det roligaste med Suvi o Anea är inte första placeringen i St George, att de kan göra fina serier o piruetter el att % höjs. Det roligaste är att se utvecklingen hos ekipaget, mentalt hos Suvi o gångarts mässigt i Anea!!!”

Då blir man verkligen glad!
DSC_5715

Den domaren som höll oss högst satte tre 7:or i Allmänt intryck!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*