Dagens ridning

Än så länge har jag ridit tre hästar idag och haft en privatlektion. Återstår en lektion, skritta ut på Harry och jogga Anea. Hon har varit lite småtrött i kroppen så idag ska vi bara fokusera på lösgjordheten och grundridning, har jag tänkt.

Mackan har jag ridit med kandar idag, och det gick bra. Han känns bitvis riktigt fin, men behöver vara lite mer mellan hjälperna.

Calle var det lite motigt med idag, men det släppte. Red ca 25 min, sedan fick Linde skritta ut så han skulle bli lite glad. Problemet med Calle är att han inte är så aktiv bak, men det resulterar i att han bli på bogarna och lägger sig i handen. Medicinen är inte att driva för kung och fosterland – tvärtom. Han ska såklart ta skänkeln, men jag får göra 1000 övergångar, halter och tempoväxlingar för att få tag på bakbenen – först då kan jag rida framåt ordentligt. Annars blir han bara tung i handen och då går det ändå inte att ”gasa”. Sedan är det viktigt att hålla koll på att han spårar, annars bär han sig inte korrekt.

Caramelle får dagens guldstjärna. Hon känns mycket starkare och tar bättre stöd på bettet. Det har hänt en hel del med henne tycker jag! Nu jobbar hon bättre genom kroppen och är rakare, så jag kan leka mer med formen och även ta upp henne mer. Tidigare har hon gärna krupit in med nosen och bara släppt. Tendensen finns ju där fortfarande, men det är mycket lättare att komma till rätta med. (Obs – viktigt att hon är rund och avslappnad innan man tar upp formen, annars släpper hon bara ryggen.) Idag red jag lite delar ur MsvC1. Om jag får ihop allt annat och hon fortsätter såhär så har jag tänkt våga mig på någon start i vår.
DSC_1841

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*