Hästjakten

Var ju som sagt och tittade på häst igår. Tyvärr tyckte jag att den var för stor, både på höjden och bredden. Inte att det var tjock (!) men ganska grov. Dock var den trevlig att rida, och säkert hade man kunnat forma den en hel del, men jag har ändå en känsla av att det skulle bli lite ”för mycket häst” för många ryttare, så det fick bli nej på den. Jag är inte så bra på att verkligen tänka igenom mina beslut vad gäller hästköp, utan ofta så vet jag direkt när jag hoppar av om jag ska säga ”när kan vi besikta?” eller inte. I det här fallet kändes det inte rätt, men jag var tvungen att tänka igenom varför, för det var ändå roligt att rida den. Dessutom var det bra visat, vi fick se den utan sadel och träns, känna på benen och den visades ordentligt uppsuttet innan, så det var bra! Hur som helst så känner jag att det är inte tillräckligt akut för att köpa ”första bästa”, utan det får ta den tid som behövs.

Egentligen skulle jag ta två dagar ledigt och åka till Skåne eller kanske Danmark, så man kunde rida ett helt gäng på en gång. Vet dock inte när det skulle finnas en lucka för detta… Letar vidare i alla fall. Kom ihåg att maila mig annonser på sådant ni tror kan passa! Max 60.000 kr.

Jag vet inte om jag kanske är kräsen också? Har fina hästar tycker jag, som jag inte gett mer än 60.000 kr för, ofta mindre. Men kanske är det lätt att glömma att jag har lagt en del jobb på dem också? Det är ju inte så att man får en superhäst med den budgeten, i rätt ålder och som är jättefin att rida… Men det måste i alla fall finnas potential!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*