Kvalitetstid

Idag har jag haft en, i mitt tycke, ledig dag. Förmiddagen ägnade jag åt lite pyssel hemma, och sedan hade jag visserligen mockning, insläpp och ridning på schemat, men utan den vanliga stressen. Jag hann ta hand om Anea ordentligt och var ute och red i snön en dryg timme. Nu var det lagom djupt att galoppera i – bra styrketräning men inte jättetungt. Min häst har en jäkla kondis / styrka, hon blir knappt berörd utan skulle kunna galoppera hur länge som helst. Avslutade med täta skritt / trav-övergångar som gav lite passage-känsla i snön. Hoppas snön blir kvar ett tag, det är fantastiskt bra att rida på! Tänk på att lägga in skritt-pauser bara om ni ger er ut, det bir ju en helt annan belastning på musklerna än när man harvar runt i ridhuset…

Så, en skön stall-söndag helt enkelt. Ungefär så jag föreställer mig att det är för er andra att vara i stallet, dvs avkopplande! Inte så att stallet gör mig superstressad alla andra dagar, men nackdelen med att jobba med det är givetvis att en del av ”charmen” med att vara i stallet kanske försvinner lite med åren – eller i alla fall att fokus flyttas på något vis. Man blir liksom mer rationell och effektiv när man är där, och tar sig inte tiden till långa rykt-stunder och dylikt så ofta.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*