Dagens ridning

Idag har jag inte haft några lektioner utan bara ridit själv.
Nogge var fin. Har ridit honom två dagar i rad, det brukar vara det bästa för då kan jag checka av att det jag gjorde föregående dag ”sitter kvar”. Igår var han lite lång och rak, men idag fick jag en bättre bärighet och eftergift i sidorna.
Calle fick bara en uteritt i alla gångarter. Jag ska försöka rida honom lite mer en period nu, för jag tycker inte han riktigt jobbar igenom ryggen.
Anea har gått i ridhuset två dagar i rad och igår var hon fin så idag blev det bara skritt ute. Tänkte trimma lite imorgon igen.
Caramelle var superfin idag! Jag red inte så länge, för det behövdes inte. Fokus på att få bra stöd och kontakt, även i övergångarna där hon gärna släpper stödet. Galoppen kändes riktigt bra, och efter galoppen travade hon också bra igenom. Hon har ju tyvärr en tendens att bli lite kort i steget och hög i nacken så det är viktigt att hela tiden jobba med att hon går fram till handen och för små skänkelhjälper.
Fantasi kändes också bra. Lite piggare nu än hon varit tidigare under hösten. Ibland blir hon lite överambitiös och lägger sig på, så idag jobbade jag med att hon ska vänta bättre, särskilt i galoppfattningarna. Hon ska vara känslig för hjälperna men hon får inte ”kasta sig” iväg. Gjorde täta fattningar och övergångar mellan skritt och galopp, där jag växlar mellan att fatta höger och vänster galopp. Jättebra övning. Till slut slappnade hon av mer och blev rakare. Gillar verkligen att rida flera enkla byten efter varandra – det är oerhört avslöjande och blir lätt vingligt i början, men kanonbra övning för att få hästen att bjuda på båda tyglarna!
DSC_8701                                          Caramelle får dagens guldstjärna!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*