Bra grejer!

Tyckte att djuren förtjänade lite lyx så i vekan införskaffade jag äntligen ett Back On Track-täcke. Iffi hade träningsvärk efter Mads-träningen och den gick bort direkt! Himla bra grejer, känns som om det faktiskt är värt priset (inte gratis direkt), men hästarna verkar må bra av det! För er som inte har provat så ska Back On Track-produkterna fungera såhär enligt deras hemsida:

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.

Låter för bra för att vara sant, men man kan tydligt känna att hästarna är extra varma när man tar av täcket. Kanon!

Täcke Nät

Etiketter:

Ett svar

  1. Har ett fleecetäcke plus ”benskydden” och jag tycker också att det gör skillnad. Har även till mig själv nackskydd och en handledsvärmare och det funkar riktigt bra. Men som du säger, dom är ju inte gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*