Hurtiga entreprenörer

Just nu är jag trött på dem. De ger mig komplex, om jag ska vara ärlig. Man ska tydligen hela tiden dra igång massa projekt, samarbeten osv. Och gå på möten (som antagligen bara är tidstjuvar) för att känna sig viktig. Men jag orkar inte det! Och jag har inte tid. Jag har fullt upp med att få min verksamhet att fungera, att hålla hästarna i gott skick, ta hand om mitt stall och en hel gård, samt försöka lära mig rida också. Det borde ju räcka, kan man tycka.

Och i ärlighetens namn vet jag inte om jag vill involvera mig i tusen saker heller. Jag är fortfarande en fjortonårig stalltjej innerst inne, som gillar att rycka manen på hästen och sopa stallgången. Och så har jag väl kanske lite kontrollbehov också, jag vill gärna göra saker själv och se till att det blir som jag har tänkt. Det frigör inte direkt tid till massa andra saker än den dagliga verksamheten.

Egentligen vet jag inte varför man ska få komplex av andra som har ”många bollar i luften” (hatar det uttrycket) – jag är väl kanske lite avundsjuk på sätt och vis. Mest på att jag undrar varifrån de får sin tid? Men jag antar att inte alla mockar sitt eget stall eller sadlar sina egna hästar. De kanske helt enkelt prioriterar annorlunda än vad jag gör? Sedan har jag i och för sig en känsla av att det ibland är lättare att dra igång saker än att slutföra dem. Och för mig är det enormt viktigt att göra klart det jag har tänkt mig, och att nå mina mål. Och i det fallet sätter jag hellre upp färre och lägre mål så att jag vet att jag är kapabel att klara av det. Innerst inne beundrar jag dock dem som verkar ha ett outtömligt förråd av energi och typ utbildar häst efter häst, ekipage efter ekipage och dessutom ror iland massa andra grejer. Men hur gör de? Jag tycker det räcker gott och väl att ha byggt stall, ridhus och ha 15 hästar hemma… Hur som helst, precis som med andra komplex så är det ju bara sig själv man kan utgå ifrån, och sina egna förutsättningar. Man ska ju, som bekant, inte jämföra sig med andra.  Å andra sidan kan det vara sporrande att jämföra sig med andra, om man kan göra det på rätt sätt. Bli inspirerad, istället för irriterad!

DSC_7810Det här projektet borde ju räcka alla gånger egentligen!

Etiketter:

2 svar

  1. Suvi! Du är bra nog! Tänk på hur långt du tagit Anea tex… Och allt annat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*