Det regnade i alla fall inte…

Igår var en sådan där dag som man hade kunnat vara utan. Optimistiskt nog så tänkte jag att jag skulle ta stallet på morgonen, tävla över lunchen och sedan ta in hästarna på em. Själva logistiken kring detta fungerade som tänkt men det var faktiskt för jobbigt. Lite självförvållat kanske eftersom jag har varit uppe för sent både fredag och lördag, men man vill ju hinna leva också. Men att båda, leva, jobba och prestera samtidigt verkar inte fungera så bra. I alla fall så blev det för stressigt för kroppen att ta utsläpp och mockning innan, och sedan hitta fokus inför starten.

Hur som helst, Anea verkade också ha en dålig dag, hon kunde inte stå still på gången och visade på alla sätt att jag inte var välkommen. Så redan hemma hade vi en dispyt, och dessutom blev knopparna skitfula.

Tävlingen var på Wallstanäs, så väldigt nära. (Det är sjukt lyxigt att kunna skicka eleverna på tävling 15 min bort på lördagen och sedan åka 25 minuter själv på söndagen. Vi bor bra här!) På framridningen kändes hon ok, mot slutet fick jag henne faktiskt riktigt fin och bytena kändes avspända. Tyvärr blev jag en smula distraherad av en annan galen häst på framridningen som gick i passage med svansen rakt upp och var skitstressad. Sådant ska inte påverka en, men det är svårt att inte notera…

Väl inne på banan var hon jätte-tittig. Det brukar hon inte vara, lite spänd kanske men nu var det extremt mycket mer. Precis när jag red upp på medellinjen var det dessutom något som lät inifrån domarkuren, och där lades ribban ungefär. Det var ingen bra start helt enkelt, väldigt irriterande! Kan inte bara skylla på det, men det bidrog.

Sedan var allt pannkaka, bytena katastrof, ryggningen hackig, skritten spänd och hon galopperade bort sista ökade traven (som började väldigt bra). Det tror jag har hänt EN gång förut. Så jag är jätte-besviken och irriterad på hela grejen. Fick 62,06% vilket är en bra ”lägsta nivå” då jag tyckte det kändes som 55%…

Det verkar som om fler var på tårna för det var överlag många med låga procent, så jag låg på placering in  det sista, tros dåligt resultat. Den absolut sista ryttaren petade ut mig så jag blev första utanför placering (det mest irriterande resultatet man kan ha). Hon fick 62,5%… Man kan säga att marginalerna i dressyr är SMÅ! Nu tyckte jag inte att vi förtjänade en rosett, men det hade varit fint med lite ”plåster på såren”.

Men, det är bara att släppa och gå vidare. Vi är väl en lärdom rikare? Och det regnade i alla fall inte…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*