Fredag

Har känt mig lite piggare idag, skönt! Idag började jag dagen med en privatlektion, och sedan har jag haft kurs för SAS ridklubb. Hästarna skötte sig bra och eleverna verkade nöjda och glada! Jag har dock tagit det lite lugnt med ridningen och bara ridit unghästen som vi har här just nu. Det innebär ett kort pass, eftersom hon inte orkar särskilt länge.

Anea skulle fått en uteritt, men det var typ storm idag och det blev istället IR-behandling och sedan lösgalopp i ridhuset. Jag tror att det kan vara nyttigt för dem att rasta av sig ordentligt utan ryttare på ryggen.

Begriper mig dock inte riktigt på den hästen. Jag skäms att erkänna det, men jag kan inte få in henne från hagen. Jo – om hon går själv, eller när hon går på bete (!) -borde vara tvärtom, men då är hon liksom nöjd verkar det som, så då går det bra att komma in. Men såhär på vintern, när hon har andra hästar runt sig, då går hon inte att fånga. Hon gömmer sig bakom de andra, ”cirklar runt” och man kan inte komma nära. Så jag får rida på morgonen, efter insläpp, eller släppa henne ensam om jag ska rida mitt på dagen. (Jag får in henne om hon går själv.)

Då kan jag känna att hon har noll förtroende för mig. (Och alla andra som försöker.) Men t.ex.när hon är lös i ridhuset, då kan jag få henne att gå i den gångart eller riktning jag vill utan lina. När hon känner sig klar kommer hon närmre och närmre, för att till slut självmant komma fram till mig. Jag kan gå runt i ridhuset och hon följer med som en hund, stannar när jag stannar, travar om jag springer osv.  Hur lydig som helst. Varför kan jag inte ta henne i hagen?! Det känns ju som om hon accepterar mig som ”ledare” så fort vi inte är i hagen. Borde fråga något NH-proffs typ.  Inte så att det är något stort problem,jag får planera lite bara. Men jag tycker det är ett märkligt beteende. Har någon en bra idé om detta?

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*