Träning för Nina

Idag har vi tränat för Nina, och det var väldigt bra. Har ridit för mycket själv på senare tid, vilket resulterar i att jag tänker för mycket och krånglar till det, särskilt med bytena.

Anea var jättefin i formen och gjorde fina skolor i trav och galopp. Dock var det bytena som strulade till det. Till höger blir de flesta väldigt fina och det känns lätt. Men till vänster är det fortfarande svårt för att hon skjuter ut vä bog (redan när jag vänder upp) och jag hamnar lite snett och ”ovanpå”. De blir inte orena, men korta eller spända. Till slut fick jag till några bra, men det känns som om vi skulle behöva nöta det här till vansinne med hjälp, så jag inte ”hinner” krångla till det. Det blir lite som att man är van vid att hästen vägrar på oxrar, och så vet man det redan när man rider an – så känns det att rida mot ett vänster byte. I övrigt nöjd med passet som helhet!

Calle var jättefin idag. Från  början mer rund och bärig, galoppjobbet var ganska lätt. Men i traven måste jag verkligen få honom att skjuta på ordentligt, annars kommer jag inte ”ner” på honom. I slutet travade han det dubbla mot i början, fick superbra känsla i skolorna när han faktiskt kom upp mer i formen och travade igenom mer. Om det är till nån tröst för er elever så dör jag nästan när jag rider honom såhär. Och jag har ganska bra ridkondis och är stark. Men han behöver så mycket hjälp, samtidigt som han rör sig stort, så det känns som ett ordentligt aerobic-pass! På Anea får man mer jobba med det tekniska och med hjärnan, men själva ridandet är inte så jobbigt.. Borde börja jogga…

                                    Gammal bild. Har INTE ridit i kortärmat idag…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*