Dagens ridning


Förmiddagen har vi ägnat åt uteritter. Jossan och jag har ridit ut på Iffi, Fantasi, Cicooria och Caramell. Det blir inga långritter utan mer för att ”rasta” hästarna och för att de ska slippa ridhuset.

På eftermiddagen har vi tränat för Nina. Jag red Anea och Calle. Anea var inte rolig alls idag, spänd och stark. Har ju varit lite bortskämd en period med att kunna åka räkmacka nästan, men nu var det några steg bakåt igen. Trots det är lägstanivån högre, men det var inget ”roligt” pass. Fast om jag tänker tillbaka så var det nästan alltid såhär förut…

Jag har ridit på träns och graman en period (istället för kandar) och hon har känts så himla bra på det, mycket mjukare och även rakare faktiskt. Tyvärr fungerar inte enbart träns så bra, gramanen är som en liten hjälp men jag har den väldigt löst. Tog kandar idag, eftersom jag måste ha det när jag tävlar, men hon blir mycket starkare på det. Nu funderar jag på att prova att rida med rörliga skänklar på stången, så att jag förhoppningsvis får mindre effekt av stången. Värt att prova i alla fall. Hon blir alldeles för kort i halsen på kandaret. Surt, jag hade liksom fått ut halsen och flyttat fram stödet på bettet. Men, nu vet jag att det går, och ridning är alltid upp och ner. Ska försöka kämpa på i vinter, men tyvärr har jag väldigt svårt med motivationen under vinterhalvåret. Jag blir lite låg och trött, man blir även stelare, och så är det inga tävlingar som man måste träna inför. Jag rider bäst på våren och hösten!

Calle var i alla fall superfin! Har inte trimmat med honom på ett tag, men det gick ändå bra. Som jag har sagt massor av gånger – tur att man har flera hästar! Idag gjorde han jättefina galoppslutor. Vi red också en ”sax” med slutor, fast enkla byten mellan istället för byte i språnget. I slutet gjorde jag ett par travlängningar, och det var nog bästa hittills – jämna, genom ryggen och med lite ”häng” i steget. Duktiga Calle!!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*