Träningen går framåt

Har tränat med Anea hos Nina idag. Jag har verkligen inte varit flitig mellan träningarna på senare tid. Jag har mest ridit ut och lufsat i skogen. Knappt satt en hov i ridhuset. Och hästen är finare än någonsin typ. Det kanske säger något om vikten av att variera sin träning?

Nu är kanske inte jag den som rider på lång tygel ute, utan jag jobbar fast på ett annat sätt. Framförallt tycker jag hon känns rakare. Det är så himla lätt att fastna på böjda spår i ridhuset alltså! Och då är jag ändå ingen som gillar att nöta på volten. Men ute blir det tydligare om hästen är lite skev i kroppen och man behöver inte svänga utan man kan rida ”rakt fram till båda tyglarna” tills hästen bjuder jämnt. Plus att hon bjuder bättre av sig själv ute.

Idag har vi i alla fall jobbat mest med galoppen, lite piruettjobb (måste våga kräva mer nu), testat lite sax (kan skriva mer om det om någon vill) och serier. Gjorde en så fin och helt rak serie i var fjärde, bästa någonsin tror jag. Sedan provade vi lite i vartannat idag igen, och då blir jag för ivrig, men ibland fungerar det ändå ok. Och det bästa av allt: hästen var genomsläpplig och avspänd hela ridpasset från A till Ö. Jag kunde nästan åka häst kändes det som. Helt otroligt vad skönt!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*