Tävling i Vallentuna

Idag har Anea startat MsvB4 i Vallentuna. Tyvärr en av mina sämre ritter på den hästen. Hon var så vansinnigt tittig och spänd så det blev massa, stora missar. Däremellan var det dock tydligen ganska bra så vi fick ändå 61,304% vilket jag är nöjd med med tanke på omständigheterna. Men jag känner mig besviken på att jag inte lyckades styra upp situationen.

Redan på framridningen kändes hon spänd och ofokuserad, och om hon inte är lösgjord så blir hon ännu mer tittig på banan och svår att påverka. I förrgår kändes hon dessutom så himla fin och jag blir irriterad över att inte kunna visa upp det på banan. Jag ligger ungefär tre växlar lägre på tävling än på träning och det känns surt. Å andra sidan – förr eller senare måste det väl gå att få fram det på tävling också?

Tyckte att det hade släppt lite på tävling men nu får man väl börja om lite igen. Har insett att vi inte har gjort särskilt många starter utomhus överhuvudtaget, och att det förmodligen är något vi måste göra mer. Jag tror att både hon och jag blir mer spända utomhus, när det är så mycket att titta på runtomkring och inga väggar som ”ramar in”.

Idag får jag ta på mig en del av skulden också, jag var väldigt nervös dels för att det gick så bra sist och då får jag mer press på mig tror jag, och dels för att Lag-SM pågick på samma tävlingsplats vilket på något vis höjer ribban för hela tävlingen även om det inte är samma klasser. Men det var inte någon ”bush-tävling” om man säger så.

Pratade med Nina efteråt och hon sa att jag måste ”nolla” mig själv före varje ny start. Jag kan ju inte bli nervös för att det gick bra sist – eller tvärtom, ta med mig ett dåligt resultat till nästa tävling! Helt klart behöver jag verkligen jobba med min fokusering, men en hel del kommer ju med rutin. Tyvärr hinner jag inte (eller har råd) att tävla i den utsträckning som behövs för att verkligen kunna hålla huvudet kallt varje  gång. Trots missarna idag vet jag att jag ändå har blivit bättre, men jag hoppas jag kan komma över några fler mentala hinder ändå. För några år sedan tänkte jag bara att jag ”inte kunde rida”, men det handlar mer om att rida på tävling. Rida hemma kan jag ju faktiskt. Det ska inte vara någon större skillnad på hur jag rider bara för att jag är på en ny plats! Sedan är det såklart så, att har man en dålig dag hemma kan man anpassa träningen, och har man en dålig dag på tävling måste man in och köra oavsett. Och det måste man också lära sig att hantera.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*