En kursdeltagare i sommar undrade över ingredienserna i en pastasallad som vi åt på en kurs. Vi hade den som ett tillbehör till grillat (kött eller starka korvar, båda funkar),men man kan äta bara salladen också såklart.
Nu minns jag inte exakt eftersom jag gör sallad jämt, men grunden är pasta, blandade grönsaker – gärna körsbärstomater, sallad eller olika ”blad” typ spenat, rucola… Tror jag kan ha haft i soltorkade tomater? Sen är det fetaost som jag smular istället för att skära i tråkiga små kuber. Basilika är nästan ett måste. Sesamfrön och en ringblomma (kan ätas) som pynt.
Men jag tror att det är vinägretten som gör susen! Jag blandar:
Olivolja
Balsamvinäger
Honung (en tesked ca)
Vitlök (två klyftor)
Citronpeppar
Ev. örtsalt
Ibland lime eller citron eller vatten för att spä ut med
Man får höfta lite eller smaka sig fram, men vitlöken och honungen är tricket!
Inga svar