Dagens ridning

Idag har jag än så länge ridit tre hästar, alla inackorderingar. Jag tycker det är jättebra att man tar hjälp med vissa delar i ridningen som man själv kanske inte riktigt får till. Många tar kanske ut equiterapeut eller veterinär, och det kan/ska man OCKSÅ göra vid behov, men det man gör då är ofta att laga eller fixa symptomen av grundproblemen. För att få ridningen att fungera på sikt så är det viktigt att hästen är lösgjord, så liksidig som möjligt och jobbar i bra balans. Har man inte den ridrutinen själv så är det viktigt att ”stämma av” hästen mellan varven med en mer rutinerad ryttare.

Såklart att det kostar pengar, men ibland blir man förundrad när vissa hästägare köper massor av täcken och schabrak och tillskottsfoder, istället för att ta fler lektioner och ta ridhjälp. Har man inte råd med allt så kanske man behöver prioritera. Sedan kanske inte alla har möjlighet att få den hjälpen – och då är vi tillbaka till mitt tidigare inlägg om tränare som inte rider.

Det känns i alla fall bra att kunna erbjuda den här tjänsten, för vissa saker är faktiskt svåra att förmedla från marken. Ibland behövs också en del ”korrigeringsridning” och det är inget jag vill lära ut om det inte är väldigt erfarna ryttare. I det fallet är det bättre att ”ta igenom” (dumt uttryck kanske) saker själv så att det blir rätt. Förhoppningsvis kan ordinarie ryttare sedan ”hålla efter” det lite lättare.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*