Årets första sommarkurs

Idag har jag kört igång första sommarkursen för i år. Fyra deltagare är här fre-sön. På förmiddagen red de ett gemensamt pass med fokus på lösgörande jobb och främst skänkelvikningar. Efter lunch på Nut House longerade jag alla en och en. Det är så intressant att se hur stor skillnad det kan bli på hästarna när man korrigerar sitsen och ryttaren kanske blir t.ex. rakare – att plötsligt ”går hjälperna igenom” bättre och hästen får en möjlighet att gå framåt bättre eller arbeta genom ryggen.

Snedheter hos ryttaren begränsar dels energin i hästen och sätter spänningar, och samtidigt blir det svårt för ryttaren att ta upp hästens rörelser på rätt sätt. Det är superviktigt att jobba efter att bli så ”symmetrisk” och balanserad som det bara går.

Kvällen har vi avslutat med lax och färskpotatis samt kladdkaka med grädde och sommarens första smultron. Inte många, men ändå. Det har stormat och varit sol om vartannat idag, men vilken fin kväll det var när jag gick ner och fodrade! Älskar kontrasten som blir när regnet just är över och solen spricker fram igen.

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*