Tävling i regnet

Har bitit ihop idag och åkt och tävlat i regnet. Red en MsvB5 på Segersta för första gången med Anea. Tänkte att det var bra att testa den, då det ingår en serie, men inga piruetter som i MsvA – så det blir som ett ”övergångsprogram”.

Trots en dundermiss i just serien (som satt som en smäck på framridningen) så blev det 60% och det är jag nöjd med eftersom jag inte ridit det här programmet tidigare. Dessutom regnade det och Anea var ganska spänd / tittig. Fick inte alls samma flyt som sist, utan fick mer jobba med att ”mörka” missarna kändes det som, men jag tycker ändå vi har höjt vår lägstanivå. Framförallt tyckte jag att jag kunde hålla huvudet kallt även om jag inte hade bästa känslan. Sätter jag serien så.. Det blir att fokusera på den i sommar!

Tyvärr ganska trist bedömning med nästan enbart 6 eller 6,5 i alla betyg, några sjuor, och nästan INGA kommentarer. Meningen är ju att man ska lära sig något till nästa gång, eller? Är ändå nöjd med detta på det stora hela. Programmet är riktigt roligt att rida med lite kluriga vägar, som denna t.ex. med en halvvolt i galopp och en halvvolt i förvänd:
15.  SI   Halvcirkel med 10 m diameter
       IR   Halvcirkel med 10 m diameter i förvänd galopp
       RB  Samlad förvänd galopp

Inga ridbilder idag tyvärr. Blir en huvudbild bara, hon är dessutom svår att fånga på bild för hon har en förmåga att slappna av för mycket och står oftast och bara hänger med öronen…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*