Lite funderingar

Har varit på tävling med Calle idag, men valde att utgå. Jag har aldrig gjort så förut, och det är väl egentligen bara relevant att göra om hästen beter sig illa. I det här fallet var anledningen att jag tyckte det kändes dåligt redan på framridningen, katastrof på banan och hade, enligt mig, för många missar. Visade sig att jag förmodligen hade ridit ihop ca 62% (kvalgränsen) om jag hade kämpat. Men jag valde att ge upp, och det är inte likt mig, även om jag har svårt att tagga till på tävling.

Jag tror det har varit för många saker nu som jag inte ”får ihop”. Det finns inget extra att ge när små motgångar kommer. Jag behöver vila, och det ska jag göra i helgen. Sedan ska jag tänka igenom ett och annat.

Jag inser att jag kanske inte ska försöka ”trolla” och tävla dressyr på en f.d. hopphäst på 15 år med dålig egen bjudning. Är det värt det? Vad får JAG ut av det? (Har några till anmälningar på honom, och självklart ska jag ta revansch, men målet att rida MsvB känns inte helt relevant). Calle är en perfekt lektionshäst / läromästare, men att vara ute och tävla kräver lite mer, trots allt.

Jag vet inte heller hur jag ska gå vidare med Anea, OM jag ska det. Handen på hjärtat så är det så enormt mycket upp och ner med henne, jag blir trött/sliten av att rida henne när hon är som värst, hon tar mycket tid, kan knappt ha vilodagar, kan inte heller ha en medryttare (ens nån som skrittar ut) på henne. Om hon hade varit en människa hade jag ställt mig frågan om vår relation är av gammal vana eller att jag faktiskt får ut tillräckligt av det? Det är dock lättare att rensa bland dåliga mänskliga relationer… Men i alla fall – kommer vi längre? År det värt det? Tar hon mer än hon ger mig? Jag trodde inte hon skulle gå MsvB ens, men vi har gjort det – vi kanske är klara med varandra då?

Vad är alternativen? Satsa på Q är ett alternativ, men hon är väldigt ung. Jag funderar allvarligt på att aktivt leta ny, äldre tävlingshäst att låna. För jag vill komma längre med min träning. Och jag vill tävla högre klasser. Framförallt vill jag att det ska vara roligt att rida. Allt slit i stallet måste göra att ridningen är en belöning, inte ett måste eller stressmoment.

Jag tycker det är svårt/jobbigt att tävla och jag måste, måste verkligen jobba med min inställning. Men jag vet inte om jag orkar jobba med min inställning samtidigt som jag kämpar med hästar som inte riktigt har kapacitet för det jag vill uppnå? Jag skulle behöva en häst som kanske ger mig en positiv skjuts. Jag har kämpat och kämpat med min ridning, och varit lite stolt nästan över att lyckas ”få till” svåra hästar, att ändå kunna komma hyfsat långt utan pengar och resurser. Men nu orkar inte jag mer. Jag vill ha mer lön för mödan. Jag har hållit på såhär i flera år.

Jag ska verkligen ta mig en funderare över helgen och se om jag kan göra en plan. Det är flera saker som måste bli bättre, på hästfronten, med träningen, men även med jobbet. Jag kan inte jobba så mycket och på ”fel sätt” att jag är helt slut mentalt när jag åker på tävling.

Det här var en riktig skitdag (ursäkta) – till råga på allt var batteriet i bilen slut när vi skulle hem – MEN jag ska se det som en tankeställare / spark i baken till att ta tag i vissa saker i mitt liv som jag kanske egentligen vill förtränga eller blunda för. Och om jag måste göra vissa förändringar så är det INTE att ge upp, utan att vara smart nog att tänka om. Jag skulle ju aldrig försöka köra Formel1 med en gammal Volvo, men med hästar är det ibland svårt att tänka med hjärnan istället för hjärtat. Och ibland måste jag nog inse att min tjurskalliga envishet inte alltid gynnar mig – kanske var det ändå bra att ”ge upp” idag.

Calle var fin på bild ändå, tänk att känslan ofta är en annan än verkligheten. Men även om man inte tävlar i vad som KÄNNS bäst, så är det ändå nog så viktigt för att få bra flyt, själförtroende, och RIDGLÄDJE – som alltid borde vara nummer ett!

 

Etiketter:

2 svar

  1. Bra skrivet! Jag tror att du tänker helt rätt!!!
    Och jag förstår precis det du hittills har gjort, du vet att jag är likadan. Man verkligen SKA lyckas…bara ett steg till…o.s.v. Mest för att bevisa nåt för sig själv. Vad det nu ska vara bra för?!
    Men om inte hästen har kapacitet eller har problem att hålla i kroppen för ändamålet, då MÅSTE man släppa och gå vidare om man vill komma någonstans och må bra själv (även om man tror just då att man kommer gå under av att ta ett sånt beslut). Lycka till nu! Och jag är säker på att du kommer att hitta den bästa lösningen nu när du har börjat att tänka i dessa banor! Hoppas att du får en skön helg på Gotland 🙂

    KRAM!

  2. Det du beskriver ställs vi nog alla inför förr eller senare i livet, både i privatlivet och jobbet. Kan vara nog så jobbigt och frustrerande men vänd det till en möjlighet och ett sundhetstecken. Tänk att kämpa på genom hela livet utan att nå sina mål och inte förstå varför. Vilket slöseri med tid och energi. Jag försöker tänka och agera utifrån fem punkter. Med det inte sagt att mitt liv går på räls men det hjälper till att ha koll på att jag har styrfart åt rätt håll.
    1) Insikt > Jag kommer inte dit jag vill, det känns inte bra, jag har inte roligt….
    2) Varför? > Lägger jag min tid och energi på rätt saker? Har jag rätt fokus?
    3) Vad? > Vilka förändringar måste jag göra?
    4) Hur? > Hur geomför jag förändringarna?
    5) När? > När ska jag genomföra förändingarna och i vilken ordning?

    Stanna upp och checka av – håller planen, är jag på rätt väg?

    Jag är övertygad om att du är på rätt väg, du är smart och är av rätta virket för att komma dit du vill! 
    PS Glöm inte att ge dig själv ”credd” för det du har uppnått hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*