Träning med Calle

Har varit hos Nina idag med Calle. Tyckte han kändes mjukare än i torsdags, men skulle önska bättre bjudning. Han påminner lite om Tjuren Ferdinand. Inte optimalt att tävla dressyr på, men bra som lektionshäst. 😉

Vi jobbade mest med skolor och tagen bakdel på volten. Måste få honom mer igenom i sidorna, han vill helst bara dra in nosen eller lägga nacken på sned istället för att ställa igenom och böja sig i hela halsen och kroppen. Nöjd på det stora hela med passet, men vill kunna höja nivån lite nu! Även på mig själv. Känner att jag har blivit slarvig med grunderna och ridit för mycket ”krumelurer”. Behöver backa mig själv lite för att kunna höja min nivå, konstigt nog så är det ju så man måste göra ibland. Ska verkligen försöka lägga mer tid på grunden och min sits en period nu. Kommer inte kunna tävla Anea på ett tag tror jag så det gäller att hitta något annat att fokusera på så att jag har någon slags mål.

Etiketter:

3 svar

  1. Hej Suvi! Jag läser din blogg återkommande och hittade hit höstas när jag satt med företagsplanering. Jag driver eget i Värmland, med utgångspunkt från Torsby och erbjuder allt från stalltjänst, privatlektioner o, foderstatsberäkningar till frilansande ridlärare till länets ridskolor. Du har inspirerat mig, både genom ditt företagande och genom din blogg! Gillar dessutom veckans övningar.

    Besök gärna min blogg o, hemsida! 🙂

  2. Vad kul! Tack! Roligt att kunna inspirera andra. Hanna på Torsby Ridklubb – visst gick jag C-tränarutbildningen med henne?
    Lycka till med ditt företag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*