Gör du det du vill?


Ibland tycker jag att människor har en förmåga att klaga över saker som man borde kunna påverka. Alltså, klaga över vädret eller sådant man inte kan styra över, det är ju mänskligt, men ganska onödigt, eftersom man inte kan göra ett dugg åt det.

Däremot finns det saker som man kan göra något åt istället för att klaga. T.ex. att vara kvar i en relation som tar energi istället för att ge energi, eller att ha ett jobb man vantrivs med. Jag är medveten om att det kan vara svårt att få jobb, men det jag vill ha sagt är att vi nog kan påverka våra liv mer än vi ibland tror. Och om man inte lyckas så har man ändå försökt, istället för att bli ett offer för omständigheter eller bli bitter.

Jag hade inte haft min egen gård om jag hade varit kvar och klagat. Jag har haft flera lärorika jobb, men när jag har känt att jag börjat vantrivas av olika anledningar så har jag slutat. Mitt första ridskolejobb var en fast heltid, men när jag inte kände att jag utvecklades mer sa jag upp mig för att istället jobba halvtid på en annan ridskola. När det började kännas som att jag hade stannat upp även där så började jag jobba hos Per och Pether, gick ner duktigt i inkomst och upp rejält i arbetstid.. Det var såklart en tanke med det från min sida. Har velat starta eget hela tiden, och för mig var det ett sätt att få mer kunskaper som jag har väldigt stor nytta av nu.

Man kanske inte behöver göra så stora saker som att säga upp sig, men jag tror helt klart på att ”ta kontroll” över sitt liv – de bitar man kan kontrollera.Ibland kanske det räcker att göra en liten förändring som kan göra stor skillnad? Allt kan man inte styra över, och en del tur ska man nog ha. Men det är inte bara tur att jag har fått det som jag har önskat i flera års tid, utan jag har själv medverkat till den ”turen” i så fall. Och även om det skulle gå åt skogen framöver så kan jag inte ångra att jag tog risken/chansen att göra det JAG ville. Jag tror många människor skulle må mycket bättre om de vågade ändra lite riktning ibland och inte bara göra det som förväntas/det man borde eller det man alltid har gjort!

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*