Coaching

Det nya jag provade i fredags var att bli coachad. Har funderat tidigare på att ta lite hjälp med den mentala biten, men det har inte varit så prioriterat, särskilt inte pga kostnaden. Nu hade jag turen att stöta på en tidigare kursdeltagare som just nu utbildar sig till coach, vilket innebär att hon måste öva på någon. Ett sådant tillfälle kan man ju inte missa!

Nu ska vi ses fem gånger under våren. Första tillfället nu så fick jag fylla i en cirkel med ”tårtbitar” som representerar t.ex. relationer, ekonomi, hälsa osv. Man fyller i varje tårtbit för att se hur nöjd man är med varje del.

På det stora hela är jag nöjd med alla bitarna, men det finns vissa som man absolut kan jobba på. Den vi fokuserade mest på var dock biten som representerade jobb/karriär. Egentligen skulle jag nästan kunna fylla den biten ända upp för jag är verkligen nöjd med att driva eget, har hittat min nisch och trivs väldigt bra med upplägget. Det jag vill utveckla mest med den biten är faktiskt min egen insats på tävlingsbanan. Jag vill kunna prestera bättre, inte bli spänd och och jag vill kunna vara närvarande på tävling. Egentligen kanske inte det har så mycket att göra med hur mitt företag går, men för mig personligen är det en jätteviktig bit, trots att jag egentligen är supernöjd med den ”tårtbiten” i övrigt.
Det fanns andra delar i cirkeln som jag inte fyllde i lika högt, men jag lägger ändå mest fokus på den här delen. Egentligen kanske den biten nämligen borde representera halva cirkeln eftersom mitt jobb tar upp en enormt stor del av mitt liv. Det är på gott och ont kanske, att driva eget och syssla med hästar är verkligen en livsstil. Men jag ser inget stort problem med att det tar stor plats, jag jobbar ju hemma och jag jobbar med min hobby!

Nu satte vi ett delmål till nästa gång, och det är att rida en programridning där jag ska fokusera på att vara avslappnad, närvarande och kanske också lite snällare mot mig själv. Jag tycker ändå det här har blivit lite bättre, så jag tror att jag är på god väg, men just därför kanske det är extra viktigt att fortsätta jobba med det och ”befästa” ett positivare tänk, framförallt i tävlingssammanhang.


Det är ju såhär man vill att det ska kännas att tävla. Helst varje gång!

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*