Unghästarna

Ni ska få ordentlig presentation av unghästarna också så småningom. Det är så kul att ha båda här samtidigt, och de är så gulliga med varandra. När den ena går ut ut stallet, eller kommer tillbaka, så gnäggar alltid den andra.

Soya fick sig en rejäl uppfräschning förra veckan. Nu är manen ordentligt kapad och hon är dessutom helklippt. Man känner knappt igen henne! Hon såg ju ut som en stor islandshäst när hon kom. Det är första gången hon blir klippt och jag trodde att hon i alla fall skulle trilskas lite, men hon stod som ett ljus, till och med när jag klippte huvudet. Snällare häst får man nog leta efter, vilket himla bra temperament hon har! Den här veckan hoppas jag att hon ska få hoppa några små språng för första gången.

Quickan känns fin, och börjar bli starkare i formen och övergångarna. Har börjat träna lite sidvärts också, men det gör jag till att börja med från marken. Hon har fortfarande ett ganska lugnt schema, med ridning kanske 3-4 dagar i veckan bara, varvat med t.ex. jobb från marken eller promenad. Hon verkar ha så lätt för sig så jag ser ingen anledning att ”nöta” utan jag tror på att hon får stärka sig långsamt och ganska kravlöst. Ett dressyrpass ligger på ca 15-20 min bara (samt skritt före och efter då). Däremot vore det bra om vi kunde komma ut på längre turer snart och träna kondisen ute, men underlaget är ju sådär nu alltså. Längtar efter våren nu faktiskt.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*