Dagens lektioner

Har haft dagläger samt en privatlektion idag. Cicooria gick på privatlektionen i morse, och vi fokuserade idag på programdelar från LB3. Hon var duktig, framförallt var fattningarna bra idag. Hon börjar också kunna länga traven, men orkar bara några steg och har lätt att tappa balansen och falla in i galopp. Annars är den stora utmaningen att stå stilla i en halt. Det får vi nog öva en hel del på. Men det är det som är så bra med programträning – man blir tvungen att ta tag i de bitar som inte fungerar helt 100, istället för att man kanske gör något annat som är roligare istället. Sedan är det ju ren lydnad med programridning, och det kan faktiskt lilla Cicooria behöva öva på!

                                   Cicooria för några veckor sedan

Daglägret var ett trevligt gäng som var här för ca ett år sedan. Första passet jobbade vi med serpentiner på olika sätt (kommer bli nästa veckas övning för er andra). Fokus på att få hästen att följa vikt – och skänkelhjälper. Andra passet fortsatte vi med sitsen – hitta sittbenen och vara mitt över hästen, samt med hästarnas ram på volten. Gjorde en övning med en liten volt i skritt och galoppfattning ur den lilla volten. Hann även med några byten. Är nöjd med resultatet av dagen – det blev framförallt stor skillnad pass två!

                         Här är samma gäng för ca ett år sedan

Kan även tillägga att två av damerna är runt 70 om jag inte minns fel. Tänk vilken fantastisk sport det här ändå är! En av dem funderade på hur hon skulle kunna utvecklas mer i sin ridning, och jag tycker det är en härlig inställning – tänk att man kan utvecklas inom ridningen i alla åldrar och att man aldrig blir ”mätt”. Sen tror jag helt klart att om man har en sådan inställning och är såpass nyfiken av sig, det är då man håller sig pigg och frisk även när man blir äldre. Hoppas jag också blir sådan.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*