Programträning med Calle

Idag har jag varit med Calle på Kvarnnibble och tränat program för Roger Ohlson. Red MsvC1. Calle kändes ganska seg idag tyvärr.. Ibland är han riktigt på G och kan trava på minsann, men vissa dagar tror jag han har tuggummi under fötterna alltså. Jag hoppas på att kunna sätta mer tryck i honom om han blir lite starkare. Han ÄR bättre, men jag är medveten om att det egentligen behövs mer av ”allt” för att få bra känsla i det här programmet.

Roggan var snäll och gav oss 64% ändå, trots en supermiss från min sida. Tror dock inte att det skulle ha blivit lika bra betalt på tävling? Men, jag ska hålla mig positiv nu och göra mitt bästa. Det är bra om jag kan tävla mer än en häst, och jag tycker att lektionshästarna ska ut. Sedan får jag ju inse att man kanske inte tävlar på lika villkor (mot vissa) med en 15 år f.d. hopphäst. Roggan tyckte i alla fall att jag bör kunna plocka poäng på lydnad och att rida noggrannt, så då får jag väl satsa på det.


Calle trivs nog bäst i sin box. Han påminner lite om tjuren Ferdinand…

Skönt att få hjälp med programmet i alla fall. Måste göra sånt här mer, det avdramatiserar det hela lite. Trots att jag hade velat få igenom Calle mer idag så blev jag inte helt spänd och paralyserad som jag kan bli, utan tyckte ändå att jag red hyfsat hela programmet. Men det ska gå MER. Det här är helt klart min akilleshäl. Men jag har haft två andra stora ”rid-trösklar” som jag har kämpat med, och i slutändan brukar jag nästan bli bäst på det jag har haft svårast för. Så jag förutsätter att jag snart är en fena på programridning och tävling med andra ord. Snart drar det igång – Calles första start är nästa helg.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*