Hästar är inte robotar

Det vet vi alla. Ibland har man tänkt att man ska träna en viss sak, och så går det absolut inte den dagen utan man får revidera sin plan. Samtidigt ska man vara konsekvent med sin ridning! Tror dock inte på att göra en alltför detaljerad plan inför varje pass, även om man kan ha en grundidé om att t.ex. öva programdelar eller rida utan stigbyglar. Man kanske inte heller bör lägga de svåraste övningarna dagen efter att hästen har vilat och eventuellt är stel eller extra pigg.

Idag måste jag dock säga att mina hästar nästan har varit som robotar. Känns som om jag har kunnat styra runt dem nästan genom att säga ”tryck på den knappen”. Men så har jag haft duktiga ryttare här också, så det har känts lätt, och hästarna har varit så fina!

Vi har besök i helgen av ett par som driver en turridningsverksamhet i Västerbotten, Backfors gård heter det. Roligt att de hittat hit! Och kul att utbyta lite erfarenheter eftersom de också är relativt nya gårdsägare och företagare.

Har även haft ett dagläger idag där första passet fokuserade på övergångar, att hitta en ram och att få hästarna runda. Nästa pass har vi jobbat med en övning där man rider skänkelvikning på hörnlinjen följt av öppna på halva långsidan.

Eftersom vi var åtta stycken som skulle äta lunch idag så hoppade jag över matlagningen och beställde lunch på Hökeriet här i närheten. Jättemysigt och gott. Så nu har jag tre ställen i närheten jag kan använda när jag själv inte hinner! (Hökeriet, golfbanan och Nut House.)

Hökeriet exterior

I morgon blir det två privatlektioner, och sedan hoppas jag på vila. Jag är typ sjuk fast jag vill nog inte inse det. Har inte direkt ont i halsen utan ont i munnen, jättekonstig känsla men ganska jobbigt när man ska instruera en massa eller äta…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*