Presentation av hästarna – Cicooria

 

Cicooria är ett sto f. 2005 e. Looping – Ciceron
Hon är inlånad till sommaren 2013.
Cicooria kom hit förra sommaren när jag var på hästjakt. Hade ganska bråttom med att hitta en ny häst, och hade riktig tur! Just då hade jag en tjej som arbetstränade hos mig, och det visade sig att hon och hennes mamma hade en häst som de ville sälja eller låna ut. Provade ganska många hästar, och även om Cicooria kanske var lite oriden just då (hade haft en längre tids bete) så tyckte jag att hon var väldigt rolig och rida, och framförallt var hon lätt att rida i form.

Så, sagt och gjort, hon kom hit inom en vecka. Till att börja med var hon ganska stökig eftersom hon inte var riktigt igång. Första dagen jag skulle rida bet hon Torbjörn i armen och knockade mig när jag skulle sitta upp. Kände att jag kanske hade tagit mig vatten över huvudet… Men, efter en tids igångsättning så blev det bra ordning på henne. Kan dock inte påstå att hon passar vem som helst, för hon är fortfarande lite som en unghäst, en smula okoncentrerad och kan testa ryttarens gränser. Hittar man knapparna ger hon dock en väldigt bra ridkänsla, hon är lätt i handen, går i form ”av sig själv” och har bra egen balans. Framförallt galoppen är fantastiskt mjuk och lätt att följa.

Tidigare har hon haft ett föl, samt är tävlad i hoppning. Hon har hoppat en gång hos mig bara, och hon hoppar som en katt. Utbildningsnivå i dressyren ligger runt LA. Just nu verkar hon bli starkare och stabilare och det går att samla henne mer och mer. Vi får väl se hur det ser ut fram mot sommaren, om hon blir kvar eller ej.

Även om hon har lite hyss för sig så är hon väldigt rolig och personlig. Lite som en hund, hon ska nosa på precis allt och ”ha koll”. Sedan får man nog säga att hon är extremt söt, och då kan man komma undan med en hel del…

Lite bilder på Cicooria från gårdagens kurs:

Etiketter:

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*