Sadelkoll

Igår hade jag sadelutprovare Eva Cederlöf ute. Tycker det är bra att ta hjälp med att kolla igenom alla sadlar ordentligt, så man vet att allt är ok. Var framförallt lite fundersam över Nogge som har ryggproblem, och Mackan, som inte har så bra exteriör.. Jag fick dock ok på alla sadlar utom Calles och Aneas. Men det var inte nån direkt överraskning. Synd bara att det är båda de hästarna jag ska tävla… Annars känner jag mig himla nöjd med att ha lyckats hitta hyfsat rätt sadel till varje häst!

Hon tyckte att jag skulle prova att ha min Kobra på Anea, istället för den sadel jag har ridit i. Kruxet var att den var lite för tajt där manken slutar – alltså den trycker inte uppe på manken utan den har lite för dåligt utrymme på ”bredden”. Kobran hade mer plats. Provade med den igår och idag, och det känns faktiskt bättre. Hon släppte igenom mer i ryggen och jag fick sitta mera mitt på utan att hon ville flytta mig. Inte så konstigt kanske… Usch, vad man blir irriterad när man ridit i fel sadel, men å andra sidan så har hon aldrig gått så bra som i höst, och då har jag haft just den ”dåliga” sadeln hela hösten. Det är svårt att veta med henne, har haft många olika sadlar, och ibland har jag märkt skillnad en period, men det är så mycket som krånglar med henne att det är svårt att veta vilken ände man ska börja i!

Provade ju ut en Jaguar till henne för ca två år sedan, men den har nog aldrig legat tillräckligt bra. Så himla dumt, JAG ville ju ha den för att jag själv satt bra i den. Men då har jag ju köpt den av en försäljare som enbart säljer Jaguar. Och den bommen passar egenligen inte hennes rygg. Jag tycker man är skyldig att säga då, att du ska nog inte ha det märket, oavsett hur sugen man är på att sälja!! Tycker det är bra att ta ut Eva, som jobbar genom Sadelmagasinet, och därmed inte är märkesbunden. Olika märken anpassar ju sina sadlar efter lite olika ryggar, och alla hästar kan inte ha alla märken.

Jag ska i alla fall prova att rida i Kobran ett tag till och se om det bara var tur. Jag sitter lite som i en tvålkopp i den, och så är den kanske lite, lite för vid. Men om den känns bättre för henne kanske jag måste ha en liknande men som jag själv är stadigare i. Tar emot att köpa sadel till en häst man inte äger bara.. Har ju både en Childeric och en Jaguar som jag har haft till henne, och det har slutat med att dessa lyx-sadlar springer runt på lektionshästarna. Men, där gör de i och för sig mer nytta än att bara hänga i ett skåp.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*