Naprapatbesök mm

Idag har jag hunnit med lite av varje. Red Quickan i morse och hon var jättefin. Nogge fick en uteritt i snön och han kändes också bra, framåt och på bra humör.
Några av hästarna har blivit skodda och Mackan fick klippning nr 2 den här säsongen.

Själv har jag varit hos naprapaten. Sist jag var där var jag nästan prickfri och det har aldrig hänt förut. Nu har jag ont i hela höger sida – nacke, axel, armbåge, underarm, rygg och knä. Hon fick inte loss hälften ens är jag rädd. Fick laser på armbågen också, som troligtvis är inflammerad så jag ska helst inte mocka på några dagar heller. Nu har jag nästan ännu mer ont än innan, men det kan tydligen bli så. Får hoppas det vänder snart. Ska försöka ta det lite lugnt framöver, om jag kan. Är inte så bra på det tyvärr.

Inte så konstigt att det inte har funkat att rida i alla fall. Har inte känt att jag hade SÅHÄR mkt problem innan, men det har väl samlats på hög. Det är väldigt tydligt att ridningen blir lidande när kroppen inte fungerar helt. Istället för att vara följsam blir jag spänd och stark och har dessutom sämre tålamod – eftersom det gör ont på mig. Måste nog boka nån massage eller så inom kort också. Tycker att man har ett stort ansvar mot hästen att försöka hålla sig själv i så gott skick som möjligt. Jag tränar tyvärr inte nåt utöver ridningen, men jag försöker regelbundet gå till naprapat för att inte bli sned, och jag jobbar med min sits varje ridpass. Om man blir slarvig med sådana detaljer har man inte rätt att kräva något av hästen heller, anser jag. Därför är det lite upp till var och en som ryttare att jobba med sin egen kroppsmedvetenhet.

Det låter kanske löjligt, men man kan behöva bli medveten om saker som hur man går och står – allt man gör i sin vardag. Det kan man ha med sig till sin ridning, men även hur man mår annars. Och jag måste säga att ett av de största ”felen” jag ser på ryttare är just att de har dålig kroppsmedvetenhet/kontroll. Man vet inte om att en axel har åkt fram/upp osv. Det tar tid att träna upp den känslan, men som sagt – man kan träna även utan häst. Och när ni rider – använd speglarna!!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*