Julklappstips

Och här är några tips till hästen, saker som jag tycker är bra, eller vill ha själv…

pressimgsmall2

Spiktäcket har jag skrivit om tidigare. Finns på http://www.accuhorsemat.com/se/.
Tycker det här är bra att lägga på före träning, för att öka blodcirkulationen i musklerna. Ganska dyrt, men om man är flera i ett stall kan man kanske dela?
Jag har ett hos mig, så ni som står uppstallade får gärna låna det om ni säger till.

Anea önskar sig en Back on track-huva i julklapp.

Back On Track Nackskydd häst

Paddarna från Back on track fungerar bra tycker jag, det blir bättre effekt att linda nattbandagen med dem än vanliga paddar – benen blir jättefina och torra. Har inte provat luvan men har hört andra som är nöjda. Kan vara värt att prova, eftersom hon blir så spänd i nacken. Inte heller jättedyr, runt 350 kr.

Back On Track Paddar/st Häst
Det finns ”snabb-bandage” också som man kan knäppa på, men jag föredrar att linda för jag vill gärna att nattbandagen ska ge lite mer stadga än snabb-bandagen gör.
Läs mer: http://www.backontrack.com/se/sa-fungerar-back-on-track/
Låter lite ”hokus-pokus” men jag tycker det fungerar.

Schabrak av bra kvalitet som håller många tvättar finns hos Mias Ridsport. Såg nu på hemsidan (http://miasrs.se/) att schabraken sys av miljöcertifierade tyger. Sådant som sällan lyfts fram inom ridsportprodukter – eller jag har aldrig sett det i alla fall. Efterlyser mer miljötänk inom hästbranschen så det här var ju positivt och något att lyfta fram! Kanske något att leta efter när det gäller andra produkter.

Man kan välja på massor av olika utföranden, och med matchande lindor. Även lindorna håller bra kvalitet tycker jag. Vissa lindor blir noppiga och fula väldigt fort men dessa har en hyfsad livslängd i varje fall. Sedan kanske jag borde bli noggrannare med att knäppa ihop kardborren innan jag tvättar dem, så håller de nog ännu längre…



Sedan vill mina lektionshästar ha lite bättre sadelgjordar. Har jag sagt länge.. Det är så sabla dyrt bara med lite bättre gjordar. Till att börja med måste jag gå igenom alla sadlar och har bokat sadelprovare till 7 jan. Fanns tyvärr ingen tidigare tid. Vill ha översyn på sadlarna, samt att t.ex. Mackan och Nogge förmodligen behöver varsin egen, ordentlig sadel. Och då kanske jag måste sälja nån av de andra. Usch, jobbigt. Men det får bli efter jul!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*