Träning för Nina

Hade ställt in mig på en tung dag (jag vet, man ska tänka positivt…), har sovit väldigt dåligt i natt nämligen. Det är konstigt att man kan sova som en klubbad säl för det mesta men bara för att klockan stod på sex i morse så låg jag vaken och blev skitstressad = ond cirkel. Och ja, jag vet att många av er säkert går upp sex varje dag, och om man jobbar i stall borde man väl vara uppe med tuppen jämt, men nu när jag driver eget så bestämmer jag (!) och eftersom jag oftast jobbar sent på kvällen så anser jag mig inte behöva gå upp svintidigt jämt. Har ju sällan lediga helger heller så man måste sova vid andra tillfällen. Och jag är en morgontrött person…

Hur som helst så har dagen blivit bra på många sätt! Började ju till och med med sol, men den försvann ju. Red ut på Iffi på morgonen och tyckte jag fick loss henne ganska bra. Ska lägga lite krut på henne nu dock, hon måste jobba mer igenom ryggen för att hålla sig ”i gott skick”. Har haft tre privatelever på förmiddagen på Nogge, Cicooria och Fantasi, och alla hästarna såg så himla fina ut! Blir så glad då.

Nogge verkar faktiskt fortfarande gå åt rätt håll. Jag har inte ridit själ på länge men hoppade upp idag. Han var nästan lite ”stark” men det ser jag som mycket mer positivt än att han knäpper av. Tävlingshäst blir han nog inte igen men jag är världens gladaste bara jag får behålla honom så länge det går. Han känns i alla fall glad och pigg och ser bättre ut i kroppen. Hade nästan glömt hur rolig han är att rida!

På eftermiddagen har vi tränat för Nina. Anea måste mer loss i sidorna men kändes ändå BRA. Jag kan rida kortare och mer effektivt numera. Har tränat lite på piruetterna och åt höger går det faktiskt att göra en ganska bra vändning! Trodde jag aldrig om den här hästen om jag ska vara ärlig. Trodde hon skulle gå max LA. Men jag är ganska envis. 🙂

Calle var också fin! Han är lite stark i halsen och försöker hitta olika utvägar för att slippa vinkla in bakbenen men när han väl kommer loss är han riktigt fin. Har nog aldrig haft så bra trav som idag. Hästen får nog skärpa sig lite på tävling (jag med kanske) – jag önskar jag kunde visa upp honom så som han känns när han är som bäst. Men det är klart att det kräver mycket styrka att gå ett helt program på det sättet. Jag kommer träna i vinter och starta igen i vår, inga fler dressyrtävlingar för honom i år. Vill inte forcera något, han ska orka jobba med er elever också.

Riktigt bra dag med andra ord, förutom att vi avslutade den med att lasta en tjurskallig hingst. Men som sagt – jag är envis, så till slut lyckades jag lura in honom. Och varje gång man löser en sådan situation så känns det ändå ganska bra efteråt.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*