Dilemma…

Känner mig just nu kluven inför att vara mycket bokad kontra att hinna rida mina hästar själv. Är jätteglad att vara så fullbokad och jag har många riktigt duktiga elever så hästarna håller sig ändå på en bra ”lägsta nivå” och jag är helt övertygad om att de är väl grundridna och ”kan sin sak”. Sedan ingår ju trots allt en del ”problemlösning” när man ska lära sig rida, så helt ”smärtfria” ridpass där allt går på räls är kanske inte det man lär sig mest av när man vill utvecklas som ryttare.

Känner ändå att jag skulle behöva rida hästarna mer en period (och då är oktober inte alls lämplig, har MASSA lektioner). När jag startade mitt företag hade jag ju inte alls så mycket lektioner (såklart när man är ny) så det gjorde ju att jag red hästarna mer själv. Å andra sidan har jag nu fler fasta elever som rider bra och kanske också ett bättre ”system” att hålla en god nivå – man kan göra mer från marken än vad man tror ibland. I och med att jag inte tar ryttare på alla nivåer så rids ju ändå hästarna i en bra form och balans för det mesta.

Men det smyger sig ändå alltid in små ”fel” och spänningar som man själv måste hålla efter och det får inte gå för lång tid emellan. Kanske att jag får sitta upp lite oftare före eller efter lektionerna en period så att jag kan göra en 10-minuters-check – ibland kan ju det faktiskt räcka. Måste i alla fall lägga lite mer tid på detta ett tag känner jag just nu. Hur jag nu ska få ihop allt. Det handlar egentligen inte om MIN tid, utan mer att inte slita för mycket på hästarna! Jag kan inte rida ett pass på en timme på dagen om de ska gå två pass senare på kvällen. Helst vill jag att de bara går en lektion om dagen men det är inte alltid möjligt. Det här med balans är verkligen inte alltid lätt…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*