Sommarhälsningar

Den här bloggen är extremt eftersatt, det är jag medveten om. Jag har egentligen inte haft samma tid, eller inspiration för att blogga – det känns som om många fokuserar mer på Instagram och andra sociala medier och jag har inte riktigt utrymme för ”allt” även om jag egentligen gillar att skriva.

Just nu har jag semester (några dagar till) och det är alltid en bra tid för lite extra reflektion!
Jag har jobbat ganska mycket senaste året, och det var en rätt tuff vinter (jag var sjuk flera gånger, vilket aldrig händer normalt sett), men nu börjar krafterna återvända. Vanligtvis jobbar jag så mycket jag kan in i det sista inför sommaren, men i år lyckades jag trappa ner lite redan innan semestern, och för första gången på flera år har jag inte känt mig helt förstörd första semesterveckan – en ny upplevelse faktiskt!

I år har jag drivit företaget i 15 år och det borde ju ge vissa insikter kring hur man lägger upp jobb och strategier på ett bra sätt, men en del saker kring hästarna är svåra att påverka och väldigt oförutsägbara, så i viss mån handlar det också om att lära sig att acceptera läget (och det kan vara väldigt svårt)!

Jag får påminna mig själv om att det inte är ”farligt” med lugnare perioder, utan att istället ta tillvara dessa. Och jag behöver lita på att jag klarar av stressiga perioder utan att få känslan av att det ”aldrig kommer gå över”. Det kan vara ganska ensamt och känslosamt att driva ett litet företag, och det blir extra svårt med dimensionen att levande djur är involverade i processen, samt att jag ska tjäna pengar på det samtidigt som jag vill att det ska kännas etiskt hållbart. Jag kommer tillbaka till detta hela tiden, och har ännu inte riktigt knäckt nöten kring högre lönsamhet utan att nöta för mycket på hästarna – även om jag gjort små förändringar under årens lopp (men det tar tid!).

Egentligen har jag en affärsidé och ett företag jag är väldigt stolt över, men det finns alltid saker att förbättra såklart – kanske mest för min egen del. Jag har i alla fall börjat ta in mer extra hjälp på helgerna nu, vilket kan kännas kostsamt, men det är för att frigöra mer tid för lektioner, träningar och sådant som faktiskt utvecklar företaget och mig (och i längden drar in mer pengar). Jag har också flera riktigt fina hästar och det är ett steg framåt kvalitetsmässigt.

Nu hoppas jag på en fortsatt fin sommar, och efter det en höst med mycket energi!
Mål för egen del är mer kvalitet på min egen träning / ridning och fokus på att orka träna lite mer vid sidan av (något som jag måste erkänna att jag inte har orkat eller hunnit på länge).
Mål med verksamheten är att fortsätta kunna erbjuda bra kursupplägg och att hästarna mår bra och håller en god kvalitet. Jag kommer också att börja leta efter en ny häst till höstterminen.

Det finns ett par kurser uppe nu för bokning – en del börjar redan bli fullt, vilket gör mig jätteglad och tacksam! Jag fyller på löpande när jag har mer överblick kring dagsformen på hästarna, tävlingar etc. Med andra ord ligger inte alla höstens kurser uppe på en gång, eftersom jag behöver kunna anpassa verksamheten vartefter. Det är något jag har lärt mig under alla år – att inte boka upp allt på en gång, för med levande djur mår jag bättre av att ha viss marginal och luckor för att kunna ändra om ifall något händer. Jag vill inte hamna i att jag måste pressa hästarna för mycket om en t.ex. blir sjuk.
Och i det upplägget är det jättebra att inte bara ha fasta lektioner, utan lägga in kurser vartefter så att jag också kan ha perioder med lite lägre beläggning om jag känner att det behövs.

Tips: Om ni vill boka något i höst som inte står på hemsidan är ni välkomna att maila förfrågan till info@ryttarutbildning.se
Jag kan också åka iväg för kurser / programträning i mån av tid!

Hoppas att ni har en fin sommar!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*