Dagens ridning

Idag har jag ridit igenom lektionshästarna. Anea fick vila eftersom hon tränade hos Mads igår – vilket för övrigt gick väldigt bra. Det går att sätta mer tryck i henne nu utan att hon bara spänner sig, utan nu tar hon i istället.

Braiton kändes väldigt fin idag, fortfarande skulle jag önska mer energi och lite snabbare reaktioner, men han har gjort fina skolor, även slutor i galopp, och några riktigt bra byten. Han känns betydligt starkare nu än för några månader sedan.

Caprice har jag jobbat mycket sidvärts för att få loss henne ordentligt. För en gångs skull tror jag att hon till och med blev lite trött. Galoppen känns super, men skritta och trava är inte alls lika populärt, och då använder hon galoppen lite som försvar istället. Till slut travade hon ändå med längre steg och i en bra form med längre hals. Hon vill gärna bara dra ihop halsen och springa på, men nu har jag försökt få längre steg och att jag ska kunna ”stretcha” halsen mer åt sidorna, så att hon inte bara drar in nosen och blir kort i halsen när man egentligen vill ställa igenom.

Iffi gick lektion idag och såg superfin ut! Mycket energi, men positiv sådan, inte åt det spända hållet. Satt upp på henne bara en kort stund för att känna på henne. Vi provade också att peta lite på bakbenen idag för att se om hon kanske skulle kunna få till lite tramp, och det finns där, helt klart. Fick nästan till lite passage-känsla i traven också. Har inte pushat henne så mycket tidigare, för hon har inte riktigt gått ärligt framåt, men nu bjuder hon bättre och då kanske man kan se om det går att höja ribban lite? Så fin som hon är just nu har hon nog aldrig varit förut!

Wirja har fått jobba mycket sidvärts för att komma loss, och framförallt i galoppen. Jag skulle nog behöva hinna lägga  lite mer tid på henne ett tag så hon inte stelnar till för mycket på gamla dagar. Det märks att hon börjar tycka att det är lite jobbigt att använda kroppen korrekt, även om jag tycker att hon är välbehållen för sina 19 år. Vill ju dock gärna att hon blir 25…

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*