En fin novemberdag

I helgen var det kurs med yoga fredag – lördag. Jag tog nog inte en enda bild denna gång, men kursen var lyckad och det blev så stor skillnad på ryttarna efter både sitsträning, yoga och mer kroppsmedvetenhet! Jag blir alltid förvånad över hur stor effekt det kan bli, men det händer nästan varje gång. Hästarna blir mer avspända och det ser mycket mindre jobbigt ut för ryttarna. Det är väldigt roligt att kunna guida dem dit, tillsammans med Helena, som har yogan.

Igår var det i princip ”bara” stalltjänst för min del, och en ganska kort dag i stallet. Men den var desto finare! Det är inte ofta en morgon i november är så vacker – men jag har förevigat med massa bildbevis. 😉 Det var äntligen lite frost igår morse. Jag kan tycka att det är skönt att slippa frysa, men leran är inte rolig på hösten, och den här värmen i november gör att jag får klimatångest som jag blir tvungen att försöka slå ifrån mig för att inte må dåligt. Jag vet att det finns vissa som tycker att det bara är trams, men det är påtagligt att vädret har förändrats, och vi som jobbar utomhus i naturen eller med jordbruk märker det tydligt. Tyvärr tror jag inte att det är en tillfällighet, men visst, längre höstar och kortare vintrar är ju såklart skönt för oss som bor här i Norden…

Hur som helst – gårdagen var väldigt vacker – och jag hoppas på snö inom några veckor. Har inte gett upp hoppet om det än! Och idag är jag ledig – i alla fall från stallet – tanken är att hinna jobba lite med planering av julkurser mm, samt att vila kroppen helt idag. Det händer väldigt sällan, men återhämtning är viktigt – både för hästar och människor!

Hoppas att ni får en fin start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*