Andra plats med Soya

Soya och jag tävlade även denna helg, även nu en MsvB2 hos Rådmansö Hästsportförening. Ny tävlingsplats för mig som överraskade mig väldigt positivt – fina banor, bra framridning, bra underlag!

Målet var att ha henne lite kvickare och bättre framför skänkeln och att sätta båda bytena, samt högre % än sist. Klarade alla mål och blev placerad på en 2:a plats på 66%. Jag missade tyvärr i enkla bytet som vi brukar göra bra – men hon saktade helt enkelt av redan när jag vände in. Lite surt, för det kostade oss en första plats, men jag är ändå väldigt nöjd!

Med mer styrka och elasticitet kommer hon bli jättefin! Hon ger redan nu en väldigt bra känsla, även på banan, men det är lite ”skört” än så länge. Bytena behöver också bli rakare för att ge högre poäng, men hon har fina byten ”i sig”.
Min plan är dock att vi nu tränar mot MsvB5, det känns lite tidigt eftersom det är ett ganska krävande program, men jag tänker i alla fall att jag övar mot det nu så får vi se sedan. Oavsett är jag väldigt glad över att jag fick möjligheten att köpa henne, det är en häst som passar mig väldigt bra. 🙂

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*