Tävling med Soya

I helgen har det varit fullt upp, även om jag inte har haft kurs. Har dock hunnit med en födelsedagsmiddag, ett dop, ett biobesök samt att tävla och döma i Täby. Det blev kanske lite mycket av allt, måndagen känns nu som en vilodag. 😉

Tävlingen gick bra, Soya gjorde sin första start i MsvB2 och kom 4:a. Jag kände att jag skulle ha ridit fram lite kortare tid för vi hade lite för dåligt med energi på banan, båda två. Det är sådant man måste lära sig med en ny häst – hur länge man ska rida fram, hur de är på banan etc. Soya är riktigt trevlig att ha med sig på tävling, inte tittig eller spänd, men däremot behöver hon bygga upp mer styrka för att hålla kvalitén genom ett helt program.

Den här gången tyckte jag att jag fick driva lite mer än jag skulle önska, så målet är att få henne kvickare för min skänkel. Jag tycker att hon är fin i formen och hon har börjat hitta mer register. Öppnorna är fina, men slutorna har vi inte riktigt hunnit få ordning på. Bytena är oftast ganska bra hemma, men här bröt hon av efter första bytet, vilket kostade poäng, och då tappade jag det lite till nästa byte också som tyvärr blev orent. Jag måste vara lite mer offensiv i galoppdelen framöver. Volterna i galopp gav 8:or och enkla bytet 7, så det var bra!

Jag är i alla fall väldigt glad över att vi redan kan tävla. För drygt ett år sedan orkade hon galoppera en långsida med mig i lätt sits, så det har ändå gått fort att komma tillbaka igen för hennes del, men det tar tid att bli stark i mage och rygg igen efter att ha haft föl. Nu tränar jag vidare med att bygga upp henne lite till, parallellt med att hon går med på lektion, så får vi se hur långt vi kan komma.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*