Vår på gården

Nu börjar det bli vår på riktigt. Så skönt att slippa is eller lera! Dock är den här perioden ganska intensiv. Vi har inte ens en gård med jordbruk, men det är ändå mycket som ska göras så fort solen tittar fram, men nu orkar man ju mer så det jämnar ut sig lite!

I stallet är det lite mer lättjobbat när hästarna kan vara ute längre – och snart kanske utan täcke också. Däremot är det jobb med hagarna som behöver mockas och staket som ska kollas / underhållas och lagas. Självklart kollas det under vintern också, men sommarhagarna har alltid mycket fix och nu är dessutom en av dem helt sönder för att någon har kört ner i diket i vintras och dragit ner staketet – självklart utan att säga något eller be om ursäkt heller. Även om det är ett misstag tycker jag att man säger till ifall man har sönder andras egendom, men jag kan ha fel… 😉

Foderstaterna ser jag alltid över inför pälsfällningen då de kan behöva lite extra protein. Snart kommer det gräs, vilket är skönt, för hästarna blir lätt lite tunna under vårvintern. Ni som rider här får gärna borsta / skrubba lite extra för att hjälpa till med pälsfällningen! Så fort gräset kommer är det dags att se över fodret igen, för då kan vi dra ner lite.

Det är också dags att rensa bort vintertäckena och röja lite allmänt. Dessvärre är tvättmaskinen sönder så jag vet inte hur jag ska kunna tvätta allt, men den borde väl bli lagad hyfsat snart hoppas jag.

När solen kommer fram är det också dags för fönsterputs i stallet (och ridhuset om vi hinner), samt måla om stalldörrarna som är väldigt slitna. Egentligen skulle hela stallet behöva målas utvändigt snart igen, men det får nog vänta minst ett år till.

Och dessutom börjar trädgården vakna till liv, så där kommer det snart explodera. Där behövs det också hållas efter, och det är dessutom dags att börja odla snart. Vi har redan börjat förodla lite (med extra belysning), men det ska odlas mer i omgångar. Torbjörn är flitig med grönsakerna, och jag är lite mer besatt av blommor. Onödigt kanske man kan tycka, men det är väldigt trevligt med blommor… Mitt dröm-mål är att kunna odla så mycket blommor att jag kan plocka buketter och sälja, men det får bli typ när jag blir pensionär för jag har egentligen inte tid. Dessutom är jag inte tillräckligt flitig med att ta hand om blommorna så det blir ingen ”jätteskörd”. Jag tänker att det som klarar sig klarar sig, lite så.

Nu i helgen har vi också jobbat med ridhusunderlaget – djupharvat och även fyllt på med nytt spån!

Som TUR är så har vi just nu två praktikanter här under en månad – så det finns i alla fall lite extra hjälp här och då hinner vi med lite mer av ovan nämnda sysslor. Hagarna känns som det största ”problemet” – så om någon elev vill ha lite extra motion är ni varmt välkomna att mocka lite i hagarna ifall andan faller på. 😉

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*