Tävling med Grodan

Igår gjorde jag och Grodan årets första start. Vi hann debutera MsvB2 i höstas med 63% och en viss spänning / lite missar, så målet var att i alla fall höja procenten till 65% vilket vi klarade. Min förhoppning var också att att ta en placering, och det gjorde vi! Vi kom på 6:e plats och det var flera fina hästar med, så det känns ju bra.

Det har hänt ganska mycket med Grodan på träning nu, så det är ju roligt när det ger utdelning även på tävling. För mig är det ändå en ”vinst” hemma när hon är mycket mer avspänd, ridbar och gäspar efter ett ridpass – det är för mig ett jättebra kvitto på att hon mår bra!

Jag hoppas att vi fortsätter på samma spår nu. Det finns mycket kvar att jobba med, men det är ju också skönt att 65% inte känns som henns max kapacitet. Dels är bytena tyvärr inte helt bra än, och traven har fortfarande mer att ge. Nu byter hon oftast rent åt höger, men till vänster är det kanske 30% rena byten och då är hon fortfarande för spänd. Traven kan vara fin så länge vi rider stora volter och rakt fram, men jag lyckas inte riktigt hålla det i skolorna, även om jag var väldigt nöjd med slutorna igår. Med andra ord: det är på god väg, men det finns mycket att jobba på. För min del behöver jag få bättre ökningar i det här programmet där alla ökningar är på långsidorna. Jag tycker det är svårare än på diagonalerna eftersom hästen gärna tar för mycket stöd på väggen. Läxa till mig själv är att öva mer ökningar på typ kvartslinjen och innanför spåret nu, samt förbättra mina uppridningar på medellinjen. Onödiga poäng att ”ge bort”!

Nu hoppas jag att jag kan hitta lite fler MsvB2 under våren, eftersom MsvB5 fortfarande är för svårt för oss, och MsvB1 tycker jag är ett för kort program (men däremot ett jättebra kvalprogram!). Grodan ska förstås fortsätta tränas varierat så hon håller sig fräsch.

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*