Träning för Mads

Idag har jag hunnit med mycket, longerade två hästar på morgonen och red Quickan. Travade bommar för första gången och det skötte hon väldigt bra. Galoppen känns också bättre och starkare. I slutet travde hon fantastiskt, jag tror den här hästen kan bli kanonfn!

Har haft hjälp idag från Mustang (http://www.mustanghastsport.se/) att kolla igenom alla hästarnas sadlar. Kontentan blev att stoppa om några, byta några mellan hästarna och troligtvis behöva köpa en eller två nya… Fast jag har minst en att sälja så det kanske går jämnt ut.

Har även varit iväg med Anea och tränat för Mads, det var en månad sedan sist och här har det hänt grejer. Traven känns riktigt bra emellanåt, även galoppen är bättre men det är jobb kvar där. Vi fokuserade mest på skänkelvikningar med mycket tvärning, i både trav och galopp. Lite byten i slutet som kändes godkända. Tack snälla Maria för hjälpen idag!

Kvällen avslutades i ridhuset med två lektioner och fokus på takt och att inverka med en bra tajming. Fortsättning följer på detta, har visat sig vara en nyttig övning!

Etiketter:

Ett svar

  1. Angående veckans övning, det var väldigt nyttigt. och roligt, om än väldigt svårt. Just när man ska fokusera på något så lyckas man sämre än någonsin med just det. Typiskt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*