Programträning och fortbildning

I helgen har jag haft programträning hemma med ett gäng privathästar. Det var ekipage från LB3-MsvB5, vilket är jättekul eftersom det blir stor variation för mig. Dessutom ger det lite extra att döma men att också kunna ge muntlig feedback och tips på förbättring. På en tävling ska man ju bara bedöma fem minuter och sedan kan man ju inte ”göra mer”.

Igår hade jag en eftermiddagskurs med ARK, men jag hann också delta i en digital fortbildning för dressyrdomare. Vi hade bl.a. några olika scenarier att diskutera och hur vi skulle ha bedömt dessa olika ”händelser”.
Varje år har man också ett ”fokus-område” och i år är det de tre första stegen på utbildningsskalan, dvs takt, lösgjordhet och kontakt.

Här är en film om utbildningsskalan som vi gärna fick dela, och den kan ni titta på eftersom detta har varit vårt fokus under hösten och våren. Vi kommer att prata mer om samling i slutet av terminen. (Alltså snart – tiden går så fort!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*