Intensiva dagar…

Har varit på nästsista steget på C-tränarutbildningen tis-ons. Helt slut i huvudet! Det var ganska mycket repetition på förra gången, vi tittade på ekipage från unghäst – GP igår och olika övningar/tips på dessa nivåer. Fick med mig några riktigt bra galoppövningar med enkla byten och galoppombyten som jag tänkte sätta tänderna i i morgon.

Idag har vi mestadels undervisat själva, tittat på varandra samt gett varandra feedback på träningarna. Huvuduppgiften var bakdelsvändningar.
Det gick bra den här gången med. 🙂 Förra gången var det Marianne som tittade på min lektion och henne uppfattar jag som lite ”snällare”, men idag var det den lite strängare Eva-Karin som tittade på min lektion. Blev otroligt glad över hennes respons på min lektion, har sällan fått så mycket beröm! Kändes väldigt upplyftande!

Tyvärr är det mindre roliga nyheterna att veterinären har tittat på Nogge idag igen och det verkar som om han kan ha kissing spines – alltså i värsta fall kroniska ryggproblem som kan leda till att han inte fungerar som lektionshäst mer, eller i värsta fall inte alls som ridhäst. Vill inte sörja honom ännu, men kan inte säga annat än att det känns mer än för jävligt rent ut sagt, min bästa lektionshäst som jag hade tänkt starta MsvB på i år. Själva tävlandet är givetvis inte det viktigaste, utan det är ju den eventuella förlusten av en positiv, väldigt personlig häst och en fantastisk läromästare som i så fall blir oerhört svår att ersätta. Vi ska väl inte ge upp såhär lätt, men då jag är en krass person så är det lika bra att börja leta efter en ny häst redan nu. Det brukar ju kunna ta sin tid. Lite blandade känslor idag med andra ord.

Etiketter:

2 svar

  1. Nej vad tråkigt! Jag såg fram emot att fortsätta jobba med honom i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*