Året 2020

Jag kommer inte att skriva hur dåligt, konstigt eller annorlunda det här året har varit, för det stämmer inte för min egen del. Tack och lov har jag kunnat fortsätta nästan som vanligt, trots den brutna foten dessutom. Det är klart att den har gjort året annorlunda för min del eftersom det blev ett långt riduppehåll, men å andra sidan fick jag också en period av välbehövlig vila som jag faktiskt mådde bra av. Jag har ju jobbat med hästar oavbrutet sedan studenten, med max två veckors semester i följd, så jag behövde nog stoppas upp lite.

Jag tycker alltid att det är bra att kolla vad man har gjort under året och sammanfatta det lite. Självklart hade jag gärna hunnit tävla mer och det är jag nog inte ensam om, men det är ju lika för oss alla. På gården vill man alltid så mycket mer än man hinner.. osv. Fortfarande har jag svårt att släppa att det liksom inte går att ”toppa” de första åren när man gjorde så extremt mycket som syntes utåt. I år har det blivit mer ”små projekt” som jag dock ändå behövde ta tag i, små förbättringar, saker ”på listan” som ingen annan ser. 😉 Nu menar jag inte att man ska göra saker för andras skull, utan snarare att det känns mer tydligt och konkret att berätta att man har byggt ett hus, köpt en häst eller vunnit en tävling.

Dock har jag gjort försäljningsrekord i år, och det är jag riktigt stolt över! Jag jobbade dels riktigt mycket under våren, vilket var tur, så jag hade lite ”tillgodo”, men även hösten har varit full av ridlektioner och kanske lite fler privatlektioner än tidigare. Det var lättare att hinna med det när jag inte har jobbat i stallet. Så det är förstås en sak att ta med sig framöver – jag behöver frigöra mer tid från stalltjänst för att hinna hjälpa eleverna mer / bättre.

Det får bli lite av ett mål framöver – att jobba mer fokuserat med lektioner och ridning och kanske ta in mer hjälp med stalltjänsten. Jag vill också gärna få på mig ridstövlarna snart och bli helt ohalt. 😉 Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna rida mer under 2021 och att tävlingarna kommer igång. Under 2021 ska även Bonnie börja ridas in under hösten, det blir spännande. Jag skulle också behöva utöka med en till lektionshäst snart, så ni får gärna hålla ögonen öppna efter något lämpligt!

Jag har haft tur i år som har en liten verksamhet där jag knappt har behövt anpassa mig (än så länge), och eftersom jag jobbar hemma så märker jag ju inte så mycket utanför ”bubblan”. Såklart vore det kul med större middagar och restaurangbesök snart igen, men mitt liv är tydligen inte så spännande i vanliga fall så jag har egentligen inte saknat så mycket under året. Vi får väl se hur länge det här håller i sig. Jag har lyckligtvis inte behövt ställa in något under det här året, men för att undvika det under året som kommer har jag bestämt mig för att inte hålla några övernattningskurser under våren och sedan får vi se hur läget verkar. Det är bättre att planera på det sättet än att man behöver avboka! Kurser kommer det dock bli, men endast över dagen. Och kom gärna med egna förslag på tema, upplägg eller datum ni vill boka. Än så länge blir det lättare att hitta datum eftersom det inte kommer vara så mycket tävlingshelger bokade som det var tänkt.

Här kommer några bilder som får sammanfatta året som gick!

Don Mistral kom hit i januari och jag köpte honom under sommaren. Sedan slängde han av mig en månad senare.. 😉

Precis helgen innan ”allt stängde” hann vi hålla inspirationshelgen i Vaxholm med yoga och föreläsningar. Det var väldigt roligt, och hade såklart varit fullständigt otänkbart i dagsläget…

Artikel i Vallentunas lokaltidning.

Kunder från Norge, också strax innan allt bröt ut. Tanken var att åka dit och ha kurs under sommaren, men det landade förstås bara på planeringsstadiet.

Ett av årets söta lamm!

En bild från en av vårens kurser

Dario och Boromir fick tyvärr lämna oss i somras. <3

Jag fyllde 40 och lyckades pricka ”luckan” i somras. Tror jag kan ha varit inne i stan två gånger i år?!

Bon Chérie växer så in i vassen! Vi flyttade henne till fastlandet i våras, först till Nådhammar men nu står hon i Bålsta.

Grodan har varit betydligt friskare i år i alla fall! Hon har börjat tränas igen mer ”på riktigt” (fortfarande oklart om det kommer att räcka till men nu har hon känts stabil i alla fall). En tävling hann vi med innan jag bröt foten. Väldigt nöjd med den i alla fall!

Qurre startade LB och MsvC med elever. Jag coachade på kryckor.

Har haft flera bra kurser, fortsatt även med yoga och träning. Sista tillfället körde vi i ridhuset / utomhus pga restriktionerna. Kursen på bilden kunde jag själv delta i efter att ha blivit av med gipset, men bara i positioner där man inte skulle stå upp. 😉 Mina föräldrars hund deltog också.

Några ”osynliga” projekt från i år, som mest har varit Torbjörns förtjänst:
– Lilla stallet fick delvis ny fasad, ny vägg inuti och ett nytt tak.
– En ny gödselplatta som alstrar värme och värmer upp tvättstuga och torkrum så att vi sparar / återvinner energi.

Vi tog också tag i att beskära alla stora träd och buskar i trädgården, vilket har stått på listan mer än länge.
– En grävmaskin är införskaffad så den får vi se hur mycket stordåd den kan uträtta nästa år.

Vi har även gjort nya hagar närmare stallet för att underlätta för stallpersonalen, samt att ha mer att växla mellan nu när det verkar som om leriga vintrar är här för att stanna.

Ja, det var väl en del av det som har ”hänt” i år. Ett lugnt och stillsamt år för mig men ett rörigt år ute i världen. Jag är tacksam för min gård och mina hästar och för att ni kommer hit och rider, och jag hoppas att jag kan ”dela med mig” av gården och på något sätt bidra till att andra också mår bra av att komma hit!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*